התעשייה הימית וקבוצות ביטחון ימי העלו היום את רמת הסיכון לאוניות שמגיעות לנמלים ישראליים, כאשר הטרמינלים עומדים בפני סיכון לפגיעת טילים מחזבאללה בים התיכון ומהחות'ים בתימן בים האדום.
מוקדם יותר השבוע, רשות הנמלים שלחה מכתב שבו נמסר כי הטרמינלים -מהנמל הדרומי של אילת בים האדום ועד לנמלים המרכזיים בים התיכון באשדוד ובחיפה – פועלים בתפוקה מלאה.
אולם אזעקות נשמעו לראשונה מזה חודשים בחיפה – ולפי חברת הביטחון הימית הבריטית Ambrey, כטב"ם שהופעל על ידי המיליציה "ההתנגדות האסלאמית בעיראק" פגע בנמל אילת.
בהודעה שפורסמה היום וקיבלה תשומת לב רבה מצד חברות ביטוח ובעלי אוניות, מסרה Ambrey כי היא מעריכה שרמת הסיכון לאוניות שמגיעות לנמלים ישראליים היא "מוגברת".
"התקפה אווירית ישראלית נוספת או פלישה קרקעית ללבנון עלולות לגרום לפגיעה ישירה בנמל חיפה," נכתב בהודעת Ambrey. "פעולות סימולטניות מצד חמאס, חות'ים או לוחמים עיראקים מציבות את יתר נמלי ישראל – אשדוד, אשקלון, חדרה, אילת – בסיכון מתמשך לפגיעות מזדמנות במסגרת פעולות מיקוד ארוכות טווח".
מקורות בתחום הספנות והביטוח מסרו לרויטרס כי אוניות המגיעות לנמלים ישראליים עומדות בפני איום רחב יותר מצד החות'ים, שעשויים לתקוף אותן במים הפתוחים בים האדום.
ארגוני הספנות המובילים בעולם פרסמו הנחיות מעודכנות לים האדום, לפיהן מפעילי אוניות שקראו או מתכננים לקרוא לנמלים ישראליים "צריכים להגביל את נגישות המידע"
ארגוני הספנות המובילים בעולם פרסמו הנחיות מעודכנות לים האדום, שבהן נמסר כי מפעילי אוניות שקראו או מתכננים לקרוא לנמלים ישראליים "צריכים להגביל את נגישות המידע".
"מידע שפורסם עלול לשמש את הכוחות החות'ים כחלק מתהליך המיקוד שלהם", נכתב בהודעה. "חברות שחוו אירועים על אוניותיהן צריכות לשקול את הסבירות שהחות'ים יתקפו את אוניותיהם בעתיד".


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו