JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ארה"ב מזהירה את איראן באו"ם: אל תפגעו בנו או בישראל | זמן ישראל

ארה"ב מזהירה את איראן באו"ם: אל תפגעו בנו או בישראל

שגרירת ארה"ב ליסה תומאס-גרינפילד נואמת בישיבת מועצת הביטחון של האו"ם בעקבות ההסלמה הביטחונית במזרח התיכון, 2 באוקטובר 2024 (צילום: משלחת ארה"ב לאו"ם)
משלחת ארה"ב לאו"ם
שגרירת ארה"ב ליסה תומאס-גרינפילד נואמת בישיבת מועצת הביטחון של האו"ם בעקבות ההסלמה הביטחונית במזרח התיכון, 2 באוקטובר 2024

ארצות הברית הזהירה היום את איראן במועצת הביטחון של האו"ם מפני פגיעה בה או בישראל, בעוד שמזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש אמר למועצה כי "הזמן אוזל, מעגל האלימות ההדדי חייב להיפסק".

המועצה התכנסה לאחר מתקפת הטילים של איראל על ישראל אמש, אשר העלתה חשש מהתפשטות הסכסוך במזרח התיכון.

"אני אהיה ברורה: המשטר האיראני יישא באחריות על מעשיו", אמרה שגרירת ארה"ב לאו"ם לינדה תומאס-גרינפילד בדיון. "ואנחנו מזהירים בתקיפות את איראן – או את שלוחיה – מלנקוט פעולות נגד ארצות הברית, או מפעולות נוספות נגד ישראל".

"אני אהיה ברורה: המשטר האיראני יישא באחריות על מעשיו, ואנחנו מזהירים את איראן – או את שלוחיה – מלנקוט פעולות נגד ארה"ב או מפעולות נוספות נגד ישראל"

שגריר צרפת לאו"ם ניקולא דה ריבייר אמר שארצו רוצה שהמועצה תראה אחדות ו"תדבר בקול אחד" כדי להוריד את המתיחות. תומאס-גרינפילד אמרה שהמועצה צריכה לגנות את המתקפה של איראן ולהטיל "סנקציות חמורות" על משמרות המהפכה של איראן בשל פעולותיהם.

"יש לנו אחריות קולקטיבית, כחברי מועצת הביטחון, להטיל סנקציות נוספות על משמרות המהפכה על תמיכתם בטרור ועל זלזולם בהחלטות רבות של המועצה הזו", אמרה שגרירת ארה"ב.

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בישיבת מועצת הביטחון של האו"ם בעקבות ההסלמה במזרח התיכון, 2 באוקטובר 2024 (צילום: Bryan R. SMITH / AFP)
מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בישיבת מועצת הביטחון של האו"ם בעקבות ההסלמה במזרח התיכון, 2 באוקטובר 2024 (צילום: Bryan R. SMITH / AFP)

גוטרש הבהיר למועצה כי הוא מגנה בחוזקה את המתקפה של איראן על ישראל, אחרי שמוקדם יותר היום שר החוץ ישראל כ"ץ הודיע כי ימנע מגוטרש להיכנס לישראל משום שלא גינה את מתקפת איראן קודם.

שגריר רוסיה לאו"ם וסילי נבזניה שיבח את איראן על "איפוק יוצא דופן" בחודשים האחרונים ואמר כי המתקפה של איראן על ישראל לא יכולה להיות מוצגת "כאילו כל זה קרה בריק, כאילו שום דבר לא קרה – ושום דבר לא קרה – בלבנון ובעזה, בסוריה, בתימן".

"אבל זה קרה, וזה הוביל לספירלה חדשה ומאוד מסוכנת של הסלמה במזרח התיכון", אמר נבזניה.

במכתב ששלחה אתמול למועצת הביטחון, הציגה איראן את מתקפתה על ישראל כהגנה עצמית לפי סעיף 51 של מגילת האו"ם, תוך ציון "פעולות תוקפניות" של ישראל הכוללות הפרות של ריבונות איראן.

"תוך עמידה מלאה בעקרון ההבחנה לפי המשפט ההומניטרי הבינלאומי, איראן כיוונה את מתקפות הטילים ההגנתיות שלה רק למתקנים צבאיים וביטחוניים", כתבה איראן למועצה.

שגריר ישראל לאו"ם דני דנון בדיון של מועצת הביטחון על ההסלמה במזרח התיכון, 2 באוקטובר 2024 (צילום: Bryan R. SMITH / AFP)
שגריר ישראל לאו"ם דני דנון בדיון של מועצת הביטחון על ההסלמה במזרח התיכון, 2 באוקטובר 2024 (צילום: Bryan R. SMITH / AFP)

שגריר ישראל לאו"ם דני דנון דחה את טענתה של איראן. "זו הייתה מתקפה מחושבת על אוכלוסייה אזרחית," אמר לכתבים לפני כינוס המועצה.

"ישראל לא תעמוד מנגד מול תוקפנות כזו. ישראל תגיב. תגובתנו תהיה החלטית, וכן, היא תהיה כואבת. אך בניגוד לאיראן, נפעל בהתאם מלא לחוק הבינלאומי."

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 29 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.