ועדת המשמעת של פיפ"א תתבקש לבדוק טענות לאפליה שהעלתה התאחדות הכדורגל הפלסטינית (PFA), לאחר שהגישה הצעה להשעות את ישראל בחודש מאי, כך הודיעה הערב התאחדות הכדורגל העולמית.
ה-PFA ביקשה להשעות את ישראל עקב המלחמה בעזה, והאשימה את התאחדות הכדורגל הישראלית (IFA) במעורבות בהפרות של החוק הבינלאומי מצד ממשלת ישראל, אפליה נגד שחקנים ערבים, ושילוב קבוצות הנמצאות בשטח פלסטיני בליגה שלה.
ה-IFA דחתה את ההאשמות ופיפ"א הורתה על ביצוע הערכה משפטית.
"ועדת המשמעת של פיפ"א תוסמך לפתוח בחקירה בנוגע להפרות האפליה שהועלו על ידי התאחדות הכדורגל הפלסטינית", נמסר בהצהרה של פיפ"א.
השתתפות קבוצות ישראליות בתחרויות הכדורגל הישראליות, הממוקמות לכאורה בשטחים פלסטיניים, תיחקר גם היא.
"ועדת הממשל, הביקורת והציות של פיפ"א תופקד על המשימה לחקור… את השתתפותן של קבוצות כדורגל ישראליות בתחרויות ישראליות, הממוקמות לכאורה בשטחי פלסטין", אמרה פיפ"א.
"ועדת הממשל, הביקורת והציות של פיפ"א תופקד על המשימה לחקור… את השתתפותן של קבוצות כדורגל ישראליות בתחרויות ישראליות, הממוקמות לכאורה בשטחי פלסטין", אמרה פיפ"א
בהצהרה שפרסמה התאחדות הכדורגל הפלסטינית נכתב:
"אנו מברכים על החלטת מועצת פיפ"א להעביר את המקרה הזה לגופים השיפוטיים המוסמכים.
"(אנו רואים בכך) צעד חיובי בכיוון הנכון, המבוסס על הליכים נאותים וצעדים מתאימים, לטיפול בהפרות חמורות של מטרותיה הסטטוטוריות של פיפ"א, זכויות האדם וזכויות ההתאחדויות החברות בה.
"אנו בטוחים בלגיטימיות של דרישותינו וסומכים על תהליך השיפוט שיביא לפתרון צודק במסגרת זמן מוגדרת".
קבוצת מומחים לזכויות אדם שמונו על ידי האו"ם ציינה כי לפחות שמונה מועדוני כדורגל זוהו כמשחקים בהתנחלויות ישראליות בשטחי הגדה המערבית.
"השתלבות והתנהלות כזו במסגרת ה-IFA מהווה הכרה בלגיטימיות של המצב שנוצר מהנוכחות הבלתי חוקית של ישראל בשטח הפלסטיני הכבוש. זהו הפרה חמורה של החוק הבינלאומי", נאמר בהצהרת המומחים.
ה-PFA דיווחה כי לפחות 92 שחקנים פלסטינים – לא מקצוענים – נהרגו במלחמה, תשתיות הכדורגל נהרסו, הליגות הופסקו והנבחרת הלאומית נדרשת לשחק במוקדמות גביע העולם בחו"ל.
ה-PFA דיווחה כי לפחות 92 שחקנים פלסטינים – לא מקצוענים – נהרגו במלחמה, תשתיות הכדורגל נהרסו, הליגות הופסקו והנבחרת הלאומית נדרשת לשחק במוקדמות גביע העולם בחו"ל
בבקשתה, ביקשה ה-PFA מפיפ"א להטיל סנקציות הולמות על הקבוצות הישראליות, כולל הנבחרת הלאומית והמועדונים.
נשיא פיפ"א ג'יאני אינפנטינו אמר: "מועצת פיפ"א קיימה בדיקת נאותות בנושא הרגיש הזה ובהתבסס על הערכה מעמיקה, פעלנו לפי עצות המומחים העצמאיים.
"האלימות המתמשכת באזור מאשרת שמעל לכל, כפי שנאמר בקונגרס ה-74 של פיפ"א, אנו זקוקים לשלום. בעוד שכולנו נותרנו מזועזעים ממה שמתרחש, ומחשבותינו עם אלו שסובלים, אנו קוראים לכל הצדדים להשיב את השלום לאזור באופן מיידי".
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!
https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר

















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו