JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לפי דיווחים פלסטיניים, 72 בני אדם נהרגו מאתמול בעזה | זמן ישראל

לפי דיווחים פלסטיניים, 72 בני אדם נהרגו מאתמול בעזה

תושבים פלסטינים בורחים בצפון רצועת עזה, התמונה הופצה ב-25 באוקטובר 2024 (צילום: לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים)
לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
תושבים פלסטינים בורחים בצפון רצועת עזה, התמונה הופצה ב-25 באוקטובר 2024

כוחות צה"ל הרגו לפחות 72 בני אדם בתקיפות בעזה מאז ליל אמש. כך מסרו גורמים פלסטיניים לרויטרס.

משרד הבריאות בעזה דיווח כי תקיפה על בתים בעיר ח'אן יונס שבדרום הרצועה גרמה למותם של לפחות 38 בני אדם, רבים מהם נשים וילדים.

צה"ל מסר כי כוחותיו הרגו מספר חמושים פלסטינים במתקפות אוויריות וקרקעיות בדרום רצועת עזה ופגעו בתשתיות צבאיות.

תושבים בח'אן יונס חיפשו בהריסות ביום שישי במטרה לאתר בגדים ומסמכים, בעוד ילדים חיפשו את הצעצועים שלהם. אחמד סובח סיפר: "שמענו אישה צועקת 'תעזרו לי' מצאנו את ילדיה, בן ובת, כשהם מתים. הבן שכב תחת עמוד בטון, לקח לנו שעה וחצי לחלץ אותו".

תושבים פלסטינים בורחים בצפון רצועת עזה, התמונה הופצה ב-25 באוקטובר 2024 (צילום: לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים)
תושבים פלסטינים בורחים בצפון רצועת עזה, התמונה הופצה ב-25 באוקטובר 2024 (צילום: לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים)

אחמד אל-פרא סיפר לרויטרס כי חילץ את קרוביו, כולל אמו, מההריסות, וציין כי איבד 15 מבני משפחתו המורחבת בתקיפות האוויריות. "בזמן שחפרתי להוציא את אמא שלי, ראיתי טנק מכוון אליי, סיפר.

במקביל, תקיפות ישראליות על שלושה בתים בעיירה בית להיה גרמו למותם של 25 בני אדם ולפציעת עשרות נוספים, כך נמסר מצוותים רפואיים.

בהמשך היום, תקיפה ישראלית במחנה הפליטים שאטי שבעזה הרגה תשעה בני אדם נוספים, והביאה את מספר הפלסטינים שנהרגו בעזה מירי ישראלי מאז ליל חמישי לפחות ל-72.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 30 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.