צה"ל פרסם הערב תיעוד מהפצצות הלילה האחרון, שבוצעו לפני כניסת הפסקת האש לתוקף, על מפעל תת-קרקעי לייצור טילים מדויקים של חזבאללה – הגדול ביותר בלבנון.
על פי דובר צה"ל, האתר – המשתרע לאורך 1.4 קילומטר – ממוקם סמוך לעיירה ג'נתא שבבקעת הלבנון המזרחית, קרוב מאוד לגבול הסורי. המתקפה, שבוצעה על ידי מטוסי קרב של חיל האוויר, נמשכה יותר מארבע שעות.
וידאו: דובר צה"ל
לפי הודעת צה"ל, מפעל ייצור הטילים נבנה לפני כמה שנים בסיוע איראני. באתר ייצרו חזבאללה טילים מדויקים מדגם קרקע-קרקע וכן אמצעי לחימה נוספים, לצד אחסון הטילים המדויקים. לטענת צה"ל, גם פעילים איראנים פעלו במתקן זה יחד עם אנשי חזבאללה.
עוד נמסר כי קרבתו של האתר לסוריה איפשרה לחזבאללה להבריח אלפי רכיבים לייצור טילים מדויקים מלבנון לסוריה ובחזרה, וכך להקל על מעבר פעילים בין שתי המדינות.
וידאו: דובר צה"ל
"מדובר בתשתית הייצור האסטרטגית ביותר של ארגון הטרור חזבאללה בלבנון, שהופצצה במהלך המלחמה", נמסר מצה"ל. "התקיפה התאפשרה בזכות תיק מודיעין מדויק שנאסף ונבנה במשך שנים".
צה"ל הוסיף כי התקיפה של המפעל מהווה "מכה ליכולת של ארגון הטרור חזבאללה לייצר אמצעי לחימה".
וידאו: דובר צה"ל
לפני ההפצצה המסיבית של האתר, הותקפו גם אזורים סמוכים – בהם בסיס מרכזי של כוח רדואן של חזבאללה. צה"ל מעריך כי עשרות לוחמי חזבאללה נהרגו במתקפה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו