JavaScript is required for our website accessibility to work properly. המנהיג הסורי החדש: ישראל אינה יכולה להמשיך לתקוף, סוריה לא תיגרר למלחמה | זמן ישראל

המנהיג הסורי החדש: ישראל אינה יכולה להמשיך לתקוף, סוריה לא תיגרר למלחמה

מנהיג הארגון האסלאמיסטי הסורי היאת תחריר א־שאם אחמד אל-שרע, המכונה אבו מוחמד אל־ג'ולאני, נואם במסגד האומיי בדמשק, 8 בדצמבר 2024. (צילום: Aref TAMMAWI / AFP)
Aref TAMMAWI / AFP
מנהיג הארגון האסלאמיסטי הסורי היאת תחריר א־שאם אחמד אל-שרע, המכונה אבו מוחמד אל־ג'ולאני, נואם במסגד האומיי בדמשק, 8 בדצמבר 2024.

אחמד אל-שרעא, מנהיג קבוצת המורדים האסלאמית הסורית "היאת תחריר א-שאם" (HTS), שהפילה את משטר בשאר אל-אסד, אומר כי לישראל "אין יותר תירוצים" לבצע תקיפות אוויריות בסוריה לאחר עזיבת האיראנים.

בריאיון לערוץ חדשות הטלוויזיה הסורי, התייחס אל-שרעא לראשונה לישראל מאז נפילת אסד ואמר כי תקיפות צה"ל האחרונות בשטח סוריה חצו קווים אדומים ומהוות איום להסלמה בלתי מוצדקת באזור. במהלך מבצע תקיפות אוויריות נרחב השבוע, תקף צה"ל למעלה מ-350 יעדים בסוריה במטרה להשמיד מאגרי נשק אסטרטגיים ולמנוע נפילת אמצעי לחימה מתקדמים בידי גורמים עוינים.

מבלי להזכיר את ישראל במפורש, רמז אל-שרעא כי תחת הנהגתו, סוריה לא תתקוף את המדינה היהודית. הוא אמר שבשלב זה סוריה לא תיגרר לעימותים שעלולים להוביל להרס נוסף, וכי עדיפותה העליונה היא שיקום ויציבות.

עוד הוסיף אל-שרעא כי הנוכחות האיראנית בסוריה היוותה סכנה גדולה לסוריה עצמה, לשכנותיה ולמדינות המפרץ, וציין: "הצלחנו לסיים את הנוכחות האיראנית בסוריה, אך איננו אויבים של העם האיראני."

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 29 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.