משרד הבריאות בעזה דיווח כי כוחות ישראליים פשטו ביום שישי על בית החולים כמאל עדואן בבית לאהיה ועצרו עשרות אנשי צוות רפואי, בהם מנהל המוסד, ד"ר חוסאם אבו ספיה.
הצבא הורה על פינוי עשרות מטופלים ומאות אנשים נוספים מבית החולים. משרד הבריאות הביע דאגה למצבו של ד"ר אבו ספיה, לאחר שחלק מהצוות ששוחרר סיפר כי הוכה בידי החיילים.
הצבא הישראלי לא הגיב עד כה על מעצרי הצוות הרפואי.
ארגון הבריאות העולמי הודיע כי הפשיטה הובילה להשבתה של בית החולים, אחד משלושת בתי החולים הגדולים בצפון עזה, ובכך הותירה את האזור ללא שירותי בריאות משמעותיים.
חלק מהמטופלים פונו לבית החולים האינדונזי, שאינו פעיל, ורופאים נמנעו מלהגיע לשם. אחרים הועברו לבית חולים בדרום הרצועה. אנשי צוות ששוחררו הגיעו לבית החולים הערבי-נוצרי בעזה.
הצבא הישראלי טען כי לוחמי חמאס פעלו מתוך בית החולים כמאל עדואן והפכו אותו למוקד פעילות. חמאס דחה את ההאשמות, ואמר כי מדובר ב"שקרים" וכי לא פעלו לוחמים בבית החולים.
במקביל, משרד הבריאות בעזה דיווח על 18 הרוגים נוספים בהפצצות ישראליות ברחבי הרצועה, בהם תשעה בני משפחה אחת במחנה הפליטים מג'אזי במרכז עזה.
הצבא הישראלי הודיע כי פועל באזור בית חאנון בצפון עזה ואפשר לתושבים לעזוב את המקום.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו