עריכת בחירות בסוריה עשויה לקחת עד ארבע שנים, כך אמר היום מנהיג סוריה בפועל, אחמד א-שרע (אבו מוחמד אל-ג'ולאני), בריאיון לערוץ אל-ערביה. זו הפעם הראשונה שבה התייחס ללוח זמנים אפשרי לבחירות מאז הדחתו של בשאר אל-אסד החודש.
לדבריו של א-שרע, ניסוח חוקה חדשה עשוי להימשך עד שלוש שנים, ותידרש כשנה עד שהסורים יראו שינויים משמעותיים.
א-שרע עומד בראש הארגון היאת תחריר א-שאם שהדיח את בשאר אל-אסד ב-8 בדצמבר, ובכך שם קץ לשלטון משפחת אסד שנמשך עשורים ולמלחמת האזרחים בת 13 השנים. הוא ציין כי הארגון יפורק במסגרת ועידת דיאלוג לאומי.
בנוגע לקשרים עם מדינות זרות אמר א-שרע כי לסוריה יש אינטרסים אסטרטגיים משותפים עם רוסיה. רוסיה מחזיקה בסיסים צבאיים בסוריה, הייתה בעלת ברית קרובה של אסד במהלך מלחמת האזרחים הארוכה ואף העניקה לו מקלט מדיני.
א-שרע אמר מוקדם יותר החודש כי יחסיה של סוריה עם רוסיה צריכים לשרת אינטרסים משותפים.
בנוסף הוא הביע תקווה כי ממשלו של נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ יסיר את הסנקציות שהוטלו על סוריה. דיפלומטים אמריקאים בכירים שביקרו בדמשק החודש אמרו כי א-שרע נראה פרגמטי וכי וושינגטון החליטה להסיר פרס כספי בגובה 10 מיליון דולר שהוכרז על ראשו.
"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים.
* * *
מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.
ממבחן הריח נשאר רק הסירחון
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
"ואיש אינו שואל את עצמו מאיפה להיכן
ואיש איננו נאבק בגלגלי הזמן
הזמן המתגלגל לו כאן כחפץ
חבית שבקרביה חומר נפץ
עומד אני כתימהוני ומסמן עצור
אולי יחדל הזמן מלעבור".
מילים אלו שכתב בשירו "פצצת זמן", עמירם קופר ז"ל, משורר, חבר ניר עוז, שנחטף בגיל 84 מביתו בשבעה באוקטובר ונרצח אחרי שהצליח לשרוד חודשים ארוכים בשבי, הן דוגמה אחת מני רבות לחוויית החיים בנגב המערבי במהלך השנים שקדמו לטבח ה-7/10.
איתי זידנברג הוא מזכ״ל השומר הצעיר לשעבר ומנכ״ל ומייסד משותף של ברית הנגב וההר - יוזמה משותפת של חברים מקיבוצי הנגב המערבי (בארי וניר עוז) ומגוש עציון, שנולדה אחרי ה- 7 באוקטובר במטרה לבנות מחדש אמון, אחריות הדדית ואמנה חברתית לתיקון מדינת ישראל והחברה הישראלית.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנויש משברים שהם גלויים, חריפים ומיידיים, ואילו אחרים מתפתחים באופן איטי ושקט יותר, אבל השלכותיהם עמוקות הרבה יותר. המשבר במערכת החינוך הישראלית משתייך לקטגוריה השנייה.
דוח מבקר המדינה, שפורסם ביולי 2024, ואליו מצטרפים הדוחות של 2025 ו-2026, מעלים תמונה חד-משמעית: מערכת החינוך הישראלית בעיצומו של משבר עמוק ומתמשך, שהחריף בעקבות רצף הזעזועים של השנים האחרונות.
קרין דנה היא ילידת פריז. עלתה לישראל ב-2016. נטורופתית ותרפיסטית הוליסטית, אמא ל-4 ילדים, פעילה למען מספר נושאים בעמותות לזכויות בעלי חיים וטבעונות, זכויות נכים, חינוך, ובריאות. מייסדת שותפה של הפלטפורמה ‘’חשיבה’’ למען ציבור דוברי הצרפתית בישראל.
















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו