תקיפות ישראליות על בתי חולים בעזה הרסו את מערכת הבריאות ברצועה והעלו חששות חמורים באשר לציות של ישראל לחוק הבינלאומי, כך על פי דוח משרד זכויות האדם של האו"ם שפורסם אתמול.
הדוח, המונה 23 עמודים, מתעד תקיפות שונות בין 12 באוקטובר 2023 ל-30 ביוני 2024. הוא קובע כי מאז מתקפת חמאס על ישראל ב-7 באוקטובר 2023, לתקיפות על עזה היו השלכות חמורות על גישת הפלסטינים לטיפול רפואי.
"הרס מערכת הבריאות בעזה, והיקף ההרוגים מקרב המטופלים, אנשי הצוות ואזרחים אחרים בתקיפות הללו, הם תוצאה ישירה של התעלמות מהחוק ההומניטרי ומהחוק הבינלאומי לזכויות האדם", נכתב בדוח.
דניאל מירון, שגריר ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה, טען כי נתוני הדוח בדויים. בפוסט ברשת X הוא כתב כי ישראל פועלת בהתאם לחוק הבינלאומי ולעולם לא תתקוף אזרחים חפים מפשע, והאשים את חמאס בשימוש בבתי חולים בעזה ל"פעילות טרור".
צה"ל האשים את חמאס בשימוש בבתי חולים כמפקדות לפעילות צבאית, וציין כי האנשים שישראל עצרה במתקנים הללו היו חשודים בפעילות טרור.
דוח האו"ם רמז לטענות האלה, אך ציין כי לא פורסם מידע מספק כדי לבסס אותן.
בימים האחרונים ביצעה ישראל פעולות נגד בתי חולים בעזה, שגררו ביקורת בין השאר מצד ראש ארגון הבריאות העולמי (WHO).
הדוח קובע כי תקיפות מכוונות על בתי חולים ומקומות שבהם שוהים פצועים וחולים, כל עוד אינם מהווים מטרות צבאיות, עלולות להיחשב לפשעי מלחמה.
עוד הזהיר הדוח כי דפוס שיטתי של הפרת זכויות נגד אזרחים עשוי להיחשב לפשעים נגד האנושות. ישראל דחתה בעקביות טענות מסוג זה.
האו"ם ציין כי בתגובה לדוח מסרה ממשלת ישראל כי הצבא נקט אמצעים נרחבים להפחתת הפגיעה באזרחים ולמזעור שיבושים, לרבות אספקת סיוע, פתיחת מסלולי פינוי והקמת בתי חולים שדה.
נציב זכויות האדם של האו"ם, פולקר טורק, מסר בהצהרה: "כאילו לא היה די בהפצצות הבלתי פוסקות ובמצב ההומניטרי הקשה בעזה, מקום המפלט היחיד שבו פלסטינים היו אמורים להרגיש בטוחים הפך למעשה למלכודת מוות".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".
בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.
אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
ממבחן הריח נשאר רק הסירחון
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו"בואו הביתה", קורא שגריר ישראל לארה"ב לשעבר מייקל אורן, ליהודי ארה"ב. "לכו הביתה", יקראו האנטישמים לשכניהם היהודים.
* * *
מייקל אורן, מי ששימש כשגריר ישראל בארה"ב וכסגן שר במשרד ראש הממשלה, קרא לאחרונה ליהודי התפוצות במאמר שפרסם "בואו הביתה". המסר הזה הגיע מהר מאוד אפילו עד לסן פרנציסקו, בה אני שוהה כעת במסגרת סדרת מפגשים עם קהילות יהודיות בארצות הברית. הגיע ופגע.
נדב תמיר מכהן כמנכ"ל בישראל של JStreet - הבית הפוליטי של אמריקאים תומכי ישראל ותומכי שלום, חבר הועד המנהל של מכון מתווים למדיניות אזורית וכיועץ לעניינים בינלאומיים למרכז פרס לשלום וחדשנות. לשעבר דיפלומט בנציגויות ישראל בוושינגטון ובוסטון ויועץ מדיני לנשיא המדינה.














































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו