איראן חשפה בסיס טילים ימי תת-קרקעי במיקום בלתי ידוע במפרץ ביום שבת, כך דווח בטלוויזיה הממלכתית, יומיים לפני תחילת כהונתו השנייה של דונלד טראמפ כנשיא.
WATCH
The IRGC has revealed its first-ever underground naval base, buried 500 meters below ground.
Boasting bold claims, the IRGC Navy commander says that just three Zolfaghar vessels could take down an American aircraft carrier. pic.twitter.com/9pL2DtMqJf
— Open Source Intel (@Osint613) January 18, 2025
הבסיס נחשף בתקופה שבה מצפים רבים לעלייה במתיחות מול וושינגטון. מנהיגי איראן חוששים כי טראמפ עשוי להעניק לראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, גיבוי לתקיפת מתקני הגרעין של איראן, תוך החמרת הסנקציות האמריקאיות על תעשיית הנפט שלה במסגרת מדיניות ה"לחץ המקסימלי" שלו.
בטלוויזיה הממלכתית שודר ביקורו של מפקד משמרות המהפכה, הגנרל חוסיין סלאמי, בבסיס הסודי במהלך תרגילים צבאיים. הוא אמר כי מדובר באחד מכמה בסיסים שנבנו מתחת לאדמה עבור כלי שיט המסוגלים לשגר טילים ארוכי טווח ולבצע לוחמה למרחקים ארוכים.
"אנו מבטיחים לאומה האיראנית הגדולה כי בניה מסוגלים לצאת בכבוד ובניצחון מקרב בים מול אויבים גדולים וקטנים," אמר סלאמי.
לפי הטלוויזיה הממלכתית, הבסיס נבנה בעומק של 500 מטרים במיקום כלשהו במפרץ. בתיעוד שודרו מנהרות עם שורות ארוכות של מה שתואר ככלי שיט חמקניים מדגם "טארק" המסוגלים לשגר טילי שיוט.
מוקדם יותר החודש, איראן פתחה בתרגילים צבאיים שאמורים להימשך חודשיים, וכבר כללו תרגילים שבהם משמרות המהפכה הגנו על מתקני הגרעין בנתנז מפני התקפות דמה של טילים וכלי טיס בלתי מאוישים.
איראן, שטוענת כי טיליה הבליסטיים הם אמצעי הרתעה חשוב וכוח תגמול נגד ארצות הברית וישראל, חשפה בעבר כמה "ערי טילים" תת-קרקעיות.
לאחרונה הכנסת הכירה בחשיבות של דמוקרטיה מקומית בישראל, והעבירה בקריאה טרומית הצעת חוק פרטית של יו"ר ועדת הפנים יעקב אשר, בתמיכת שר הפנים משה ארבל, שמתגמלת חברי מועצה על השתתפותם בישיבות ומעניק להם החזרי הוצאות. אכן מדובר בדברים בסיסיים לגמרי, שמרבית האנשים מצפים לקבל בתמורה לעבודתם, אך עד היום חברי מועצה היו מתנדבים לחלוטין.
יש לכך משמעויות דמוקרטיות אדירות, החל מכך שמגוון רחב יותר של אנשים מהקשת החברתית והסוציו-אקונומית יוכלו להרשות לעצמם לרוץ בבחירות המקומיות – הרי התנדבות היא פריווילגיה במידה רבה – וכלה בחיזוק האיזונים והבלמים ברשות.
הילה אביב ירושלמי היא חוקרת בארגון "תנועה מקומית", הפועל לחיזוק המעורבות המקומית בשלטון המקומי.
בישראל חיות כ-19,500 נשים פליטות. חלקן חיות כאן כבר 20 שנים, חלקן נולדו פה. הן חוסות כאן תחת הגנה קבוצתית, כלומר מדינת ישראל מאפשרת את שהייתן כאן באופן חוקי, ומונעת את גירושן בשל סכנת החיים שנשקפת להן במדינות מוצאן.
ועדיין – אותן פליטות חיות כשהן כמעט חסרות זכויות לחלוטין, עירומות מכל מעטפת בסיסית של הגנה וביטחון סוציאליים, חוות על בשרן יומיום מדיניות מתעמרת ומפלה מצד הרשויות.
הדר אביאל היא רכזת מדיניות ציבורית בא.ס.ף - ארגון סיוע לפליטים ומבקשי מקלט בישראל, ומחברת דוח המצב על נשים פליטות בישראל שפורסם לאחרונה.
הוא באמצע שנות השבעים לחייו, יליד הארץ, בעברו קריירה עסקית מפוארת ופורצת דרך. איש עתיר מעשים וזכויות. מתנדב פעיל, איש משפחה נהדר, סבא מצטיין והוא חבר טוב שלי.
כול מוצאי שבת, מאז שהחלה המהפכה המשפטית, הוא לוקח את דגל המדינה הגדול, שבמשך כול ימות השבוע מתנוסס בגאון במרפסת ביתו, לובש את החולצה של ההפגנה ויוצא יחד עם רעייתו להפגין בכיכר החטופים/קפלן.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
לא מִחזור ולא נעליים
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם