JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הצלב האדום: החות'ים שחררו חד-צדדית 153 שבויי מלחמה | זמן ישראל

הצלב האדום: החות'ים שחררו חד-צדדית 153 שבויי מלחמה

תומכי החות'ים נושאים מודל של טיל וקוראים קריאות נגד ישראל בעצרת בצנעא, בירת תימן, 27 בדצמבר 2024 (צילום: AP Photo/Osamah Abdulrahman)
AP Photo/Osamah Abdulrahman
תומכי החות'ים נושאים מודל של טיל וקוראים קריאות נגד ישראל בעצרת בצנעא, בירת תימן, 27 בדצמבר 2024

המורדים החות'ים בתימן שחררו חד-צדדית 153 שבויי מלחמה הבוקר, כך הודיע הוועד הבינלאומי של הצלב האדום.

אמש אותתו החות'ים על כוונתם לשחרר אסירים, כחלק ממאמציהם להפחית מתחים בעקבות הפסקת האש במלחמה בין ישראל לחמאס ברצועת עזה. עם זאת, השחרור התרחש על רקע מעצרם של שבעה עובדים תימנים של האו"ם על ידי החות'ים, מעצר שעורר זעם מצד האו"ם.

הצלב האדום מסר כי הוא "מברך על השחרור החד-צדדי הזה כצעד חיובי נוסף לקראת חידוש המשא ומתן" לסיום המלחמה המתמשכת במדינה.

"מבצע זה הביא הקלה ושמחה נחוצות מאוד למשפחות שהמתינו בחרדה לשובם של יקיריהם", אמרה כריסטין צ'יפוללה, ראש משלחת ה-ICRC בתימן. "אנו יודעים שמשפחות רבות אחרות עדיין ממתינות להזדמנות שלהן להתאחד מחדש. אנו מקווים שהשחרור היום יוביל לרגעים נוספים שכאלה".

בעבר עצרו החות'ים עובדי או"ם וכן אנשים הקשורים לשגרירות האמריקאית לשעבר בצנעא, בירת תימן, לצד עובדי סיוע ופעילי חברה אזרחית.

מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש דרש אמש את שחרורם המיידי והבלתי מותנה של שבעת העובדים, כמו גם של כל יתר עובדי האו"ם המוחזקים בידי החות'ים, חלקם מאז 2021.

"הפגיעה המתמשכת בעובדי האו"ם ובשותפיהם פוגעת ביכולתנו לסייע למיליוני אנשים הנזקקים בתימן", הזהיר גוטרש בהצהרה. "החות'ים חייבים לעמוד בהתחייבויותיהם הקודמות ולפעול לטובת העם התימני ולמען המאמצים הכלליים להשגת שלום בתימן".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 15 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.