הנשיא דונלד טראמפ יקיים היום עם עבדאללה מלך ירדן פגישה שעשויה להיות מתוחה בעקבות הצעתו של הנשיא האמריקאי לשיקום עזה ואיומו לקצץ בסיוע לירדן, בעלת בריתה של ארצות הברית, אם תסרב ליישב פלסטינים בשטחה.
הצעתו של טראמפ, שהועלתה לפני שבוע, ולפיה ארצות הברית תשתלט על עזה, תפנה את תושביה ותהפוך את האזור מוכה המלחמה ל"ריביירה של המזרח התיכון", זכתה לתגובה שלילית בעולם הערבי.
המלך עבדאללה הצהיר כי הוא דוחה כל מהלך לסיפוח שטחים וגירוש פלסטינים. המלך צפוי לומר היום לטראמפ כי מהלך כזה עלול לעודד קיצוניות, לזרוע כאוס באזור, לסכן את השלום עם ישראל ולאיים על יציבות ממלכתו.
טראמפ, מצידו, שינה כמה היבטים בהצעתו המקורית אך חיזק אחרים. הוא הביע חוסר סבלנות גובר כלפי מנהיגים ערביים הרואים בתוכניתו הצעה בלתי ישימה.
"אני כן חושב שהוא (עבדאללה) ייקח פליטים", אמר אתמול טראמפ לעיתונאים בבית הלבן.
כשנשאל אם ישלול סיוע מירדן וממצרים אם יסרבו לעשות זאת, הוא השיב: "כן, אולי, בטח, למה לא… אם הן לא יסכימו, אני בהחלט אשקול לשלול מהן סיוע".
בירדן כבר חיים יותר משני מיליון פליטים פלסטינים, שמעמדם ומספרם היוו מזה שנים מקור לחשש בקרב הנהגת המדינה.
עמאן הסתמכה במשך עשורים על וושינגטון כמקור העיקרי לסיוע כלכלי וצבאי, המסתכם כיום ביותר ממיליארד דולר בשנה.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו