אח ואחות בבית חולים בסידני הושעו מעבודתם לאחר שאיימו להרוג מטופלים יהודים וסירבו לטפל בהם בסרטון שפורסם בטיקטוק, דבר שהוביל לפתיחת חקירה משטרתית, כך מסרו היום הרשויות במדינה.
הסרטון פורסם על ידי משתמש טיקטוק בשם מקס וייפר, שאמר כי הוא מישראל, והוא נראה בו משוחח עם גבר ואישה הלובשים מדי רפואה.
Send this video urgently to the Australian police, file a complaint and request the arrest of the two Muslim doctors who are threatening to kill Jewish residents of Australia.
Two doctors from Australia told social media star Max Vaper: "If we see Israeli patients here, we will… pic.twitter.com/ILidoFJg8q
— Israel News Pulse (@israelnewspulse) February 11, 2025
"חבל שאתה ישראלי… בסופו של דבר יהרגו אותך ותלך לגיהינום", אמר הגבר הלבוש במדי הרפואה, לאחר שווייפר ציין בשיחת וידיאו כי הוא מישראל.
כאשר נשאל מדוע יהרגו אותו, השיבה האישה, תוך ניבולי פה: "זו המדינה של פלסטין, לא המדינה שלך".
האישה אמרה כי לא תטפל בשום מטופל יהודי אלא תהרוג אותו. הגבר, תוך כדי מחווה מאיימת, אמר כי כבר שלח ישראלים רבים שביקרו בבית החולים ל"ג'האנם", גיהינום בערבית.
רויטרס לא הצליחה לאמת באופן עצמאי את הסרטון, ולא היה ברור אם הסרטון המלא של השיחה הועלה על ידי המשתמש. חלק מדברי האישה טושטשו בסרטון.
רויטרס לא הצליחה ליצור קשר מיידי עם האחים הרפואיים.
שר הבריאות של מדינת ניו סאות' ויילס, ריאן פארק, אמר כי האחים "הושעו לאלתר" עד לסיום החקירה.
"מובן שתהליך החקירה מתנהל כעת. אני לא רוצה להשאיר שום פתח שיאפשר לאף אחד מהם לחשוב שהוא יוכל לעבוד שוב אי פעם במערכת הבריאות של ניו סאות' ויילס", אמר פארק לכתבים.
משטרת מדינת ניו סאות' ויילס מסרה כי כוח המשימה למאבק באנטישמיות חוקר סרטון ברשתות החברתיות שבו נראים לכאורה עובדי בריאות משמיעים איומים אנטישמיים. המשטרה מסרה כי המעורבים משתפים כעת פעולה עם החוקרים.
למקס וייפר, שמפרסם באופן קבוע סרטונים בטיקטוק, בעיקר בנוגע למזרח התיכון, יש 102 אלף עוקבים, והסרטונים שלו זכו ל־4.2 מיליון לייקים.
ראש ממשלת אוסטרליה, אנתוני אלבניזי, אמר כי המשטרה הפדרלית האוסטרלית הציעה "כל סיוע שיידרש" למשטרת מדינת ניו סאות' ויילס.
"ראיתי את הסרטון האנטישמי הזה. הוא מונע משנאה והוא מגעיל. ההערות דוחות, הצילומים מזעזעים וזה מביש", אמר אלבניזי בפרלמנט.
מאז תחילת המלחמה בין ישראל לחמאס באוקטובר 2023 חלה באוסטרליה עלייה במספר התקיפות על בתי כנסת, מבנים ומכוניות, מה שעורר חשש בקרב כ־115 אלף היהודים במדינה.
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!
https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר
















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו