נשיא איחוד האמירויות הערביות אמר היום לשר החוץ של ארצות הברית כי מדינתו דוחה את ההצעה להעביר את הפלסטינים מאדמתם, כך דיווחה סוכנות הידיעות האמירתית WAM.
הנשיא מוחמד בן זאיד אאל נהיאן אמר את הדברים לאחר שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הציע כי ארצות הברית תשתלט על רצועת עזה ותיישב מחדש את תושביה הפלסטינים בירדן ובמצרים – הצעה שעוררה התנגדות נרחבת מצד מדינות ערב ובעלות בריתה של ארצות הברית במערב.
נהיאן אמר לשר החוץ האמריקאי מרקו רוביו במהלך פגישה באבו דאבי כי חשוב לקשור את שיקום עזה למסלול שיוביל ל"שלום כולל ובר־קיימא המבוסס על פתרון של שתי מדינות" בסכסוך הישראלי־פלסטיני.
לעמדתה של איחוד האמירויות יש חשיבות, שכן היא אחת מארבע מדינות ערב שנרמלו יחסים עם ישראל במהלך כהונתו הראשונה של טראמפ, והיא אף מילאה תפקיד במימון מאמצי השיקום לאחר סבבי לחימה קודמים.
המאמצים הדיפלומטיים של מדינות ערב בנושא עזה מתמקדים בגיבוש חלופה לתוכניתו של טראמפ עבור הרצועה ההרוסה ברובה לאחר 15 חודשי המערכה הצבאית של ישראל נגד חמאס, שבמהלכם כמעט כל 2.3 מיליון תושביה הפכו לחסרי בית.
מנהיגי מצרים, סעודיה, ירדן, איחוד האמירויות וקטאר צפויים לדון בתוכנית בריאד החודש, לפני שתובא לדיון בפסגת הליגה הערבית בקהיר במרץ.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו