ארגון הבריאות העולמי הודיע היום כי מבצע חיסונים המוני נגד פוליו לילדים בעזה יתחדש בשבת, כשהיעד הוא לחסן למעלה מחצי מיליון ילדים.
"המצב הנוכחי בעזה, שכולל צפיפות יתר במקלטים ופגיעה קשה בתשתיות מים, תברואה והיגיינה, יוצר תנאים אידיאליים להתפשטות נוספת של נגיף הפוליו דרך מעבר צואתי־אוראלי", נמסר בהצהרת הארגון.
הארגון הוסיף כי "התנועה הנרחבת של האוכלוסייה בעקבות הפסקת האש הנוכחית צפויה להחמיר את התפשטות הזיהום בנגיף הפוליו".
בחודשים ספטמבר ואוקטובר, ארגון הבריאות העולמי ביצע שני סבבים של חיסונים ברחבי הרצועה, והגיע ליותר מ־95% מאוכלוסיית היעד.
עם זאת, הנגיף עדיין מסתובב בעזה, מה שאומר שהוא עלול להגיע לילד שלא חוסן או שקיבל חיסון חלקי. שש דגימות נמצאו חיוביות לנגיף בחודשים דצמבר וינואר, הוסיף הארגון.
למרות שגישת עובדי הבריאות השתפרה מאז כניסת הפסקת האש לתוקף ב־19 בינואר, חלק מהאזורים לא היו נגישים אז בשל הלחימה שהתקיימה באותה תקופה. לפי הארגון, 7,000 ילדים החמיצו את החיסון בג'באליה, בית לאהיא ובית חאנון.
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.



















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו