JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מזכ"ל האו"ם יצטרף לפסגת הליגה הערבית לדון בשיקום עזה | זמן ישראל

מזכ"ל האו"ם יצטרף לפסגת הליגה הערבית לדון בשיקום עזה

פלסטינים חולפים בעיר עזה על פני אשפה בוערת, 12 בפברואר 2025 (צילום: AP Photo/Jehad Alshrafi)
AP Photo/Jehad Alshrafi
פלסטינים חולפים בעיר עזה על פני אשפה בוערת, 12 בפברואר 2025

מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, הודיע כי ישתתף בפסגה דחופה של הליגה הערבית בקהיר בשבוע הבא, במטרה לדון בשיקום רצועת עזה.

הפגישה מתקיימת בזמן שמדינות ערב שוקלות תוכנית לשיקום עזה לאחר המלחמה, בתגובה להצעתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שקראה לארה"ב לקחת שליטה על הרצועה ולפתח אותה כ"ריביירה של המזרח התיכון", תוך העברת אוכלוסייתה למצרים וירדן. מדינות ערב דחו את ההצעה אך טרם הציגו חלופה משלהן.

גוטרש הדגיש כי יש לראות בגדה המערבית, כולל מזרח ירושלים, וברצועת עזה חלק מישות פלסטינית אחת, שתנוהל על ידי ממשלה פלסטינית. "עזה חייבת להישאר מדינה פלסטינית עצמאית, דמוקרטית וריבונית, ללא צמצום שטחה או העברת אוכלוסייתה בכפייה".

בפסגת הליגה הערבית ב-4 במרץ יציג גוטרש את סדרי העדיפויות, כולל שמירה על הפסקת האש והמשך עסקת החטופים בין ישראל לחמאס, לצד גיבוש מסגרת מדינית ברורה לשיקום עזה ולהשגת יציבות ארוכת טווח.

הוא הוסיף כי יפעל גם להפחתת המתיחות בגדה המערבית, שבה נמשכים העימותים בין ישראל לפלסטינים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום חמישי, 13 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.