פדוי השבי אלכסנדר (סשה) טרופנוב, שהושב ארצה מרצועת עזה בחודש שעבר, קרא, בסרטון שפורסם הערב, לשחרר את כל החטופים שעדיין בשבי.
"חשוב לי להצטלם היום כי למרות שיצאתי לא מזמן. כל יום מחדש אני חושב על החטופים שעדיין שמה – זו מחשבה שלא עוזבת אותי. זה מלווה אותי בכל שעה, כל דקה ביום שבו אני נמצא פה, אני עדיין לא מעכל את זה שאני פה ועדיין יש אנשים שעדיין לא חזרו", אמר טרופנוב.
צילום: מטה משפחות החטופים
על השהייה בשבי אמר: "הישיבה בשבי היא פשוט משחק פסיכולוגי מטורף. המחשבה שמלווה אותך זה שאם אני לא אצא בעסקה הזאתי, כנראה שלא תהיה העסקה הבאה שאני אצא בה. קשה לי לחשוב על זה שחברים שלי שיושבים לי פה מצד ימין ושמאל, אני לא אראה אותם שוב, זה משהו שמציף אותי מאוד עכשיו", אמר בהתייחס לאחים דוד ואריאל קוניו.
"לא הגיע הזמן לשחרר את האנשים שמה? את האנשים שעוד נשארו בחיים? את האנשים שכל כך מתפללים לחזור הביתה?", שאל טרופנוב בסרטון שהוקרן הערב בהפגנה למען שחרור החטופים.
"אני רוצה לבקש מכם בכל לשון של בקשה – אל תתנו לרגשות של נקמה, כעס וזעם להיות מעל הערכים של אחדות, של אחווה ושל קידוש חיי אדם. כשאני מדבר על החזרת החטופים אני מדבר על כולם – גם על החיים וגם על החללים. כל משפחה רוצה לסגור מעגל וזה לא משהו שאפשר פשוט להתעלם ממנו, צריך להילחם באותו אופן".
לרגל יום ירושלים, המיוחדת והמסוכסכת בערים, אבקש להעלות על נס אי של שפיות – הסניף המקומי של ימק"א הבינלאומית (YOUNG MEN'S CHRISTIAN ASSOCIATION – אגודת הגברים הנוצרים הצעירים).
כשחנך את המקום ב-1933 הלורד אדמונד אלנבי, הגנרל הבריטי שהוביל את כיבוש ירושלים מידי העות'מנים בשנת 1917, הכריז:
טובה הרצל היא גמלאית של משרד החוץ. שרתה כקצינת קישור לקונגרס בשגרירות ישראל בוושינגטון, הייתה השגרירה הראשונה של ישראל במדינות הבלטיות לאחר התפרקות בריה"מ, ופרשה אחרי כהונה בדרום אפריקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוכ'משתמש' קבוע בבריכת ימק"א אני חש בעצמי כמה נכונים הדברים שנכתבו כאן. הלוואי שהמציאות הימק"אית של 'שבת אחים גם יחד', יהודים, מוסלמים ונוצרים, תקרין גם לחלקים אחרים של העיר וימק"א לא תישאר מובלעת. מחשבה שעלתה בי בעקבות הקריאה: ימק"א היא אומנם סמל לסובלנות וליברליזם, אבל אל נשכח שהיא הוקמה על בסיס מגדרי גברי (Man) ודתי-נוצרי.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנולאחרונה פורסם כי מפקד פיקוד המרכז, אלוף אבי בלוט, אמר בשיחה סגורה ביחס לפלסטינים מיידי אבנים, כי מדובר בטרור ואף הוסיף: "בשנת 2025 הרגנו 42 זורקי אבנים על כבישים".
בסטטיסטיקה של האלוף בלוט נכלל כנראה עאמר רביע, נער פלסטיני בן 14 ובעל אזרחות אמריקאית, שנהרג בשישה באפריל 2025 בעיירה תורמוסעיא. לפי הודעת דובר צה"ל, הכוח הצבאי "זיהה שלושה מחבלים אשר יידו סלעים לעבר כביש מהיר עם רכבים אזרחיים. הלוחמים ירו לעבר המחבלים שהיוו סכנה על האזרחים, חיסלו אחד מהם ופגעו בשני המחבלים הנוספים". אביו של הנער טען שנמצאו בגופו 11 פצעי ירי. ממצאי בדיקה או חקירה של האירוע טרם פורסמו.
אל"מ (מיל') ד"ר לירון ליבמן הוא חבר בקבוצת המחקר "תמרור-פוליטוגרפיה". הוא עו"ד, מגשר ומרצה מן החוץ במכללת ספיר ובאוניברסיטה העברית, ולשעבר ראש מחלקת הדין הבינלאומי בצה"ל.



















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו