JavaScript is required for our website accessibility to work properly. רוביו: מברכים על ההסכם בין ממשלת סוריה לכורדים | זמן ישראל

רוביו: מברכים על ההסכם בין ממשלת סוריה לכורדים

שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו ביומו הראשון בתפקיד, 21 בינואר 2025 (צילום: AP Photo/Evan Vucci)
AP Photo/Evan Vucci
שר החוץ האמריקאי מרקו רוביו ביומו הראשון בתפקיד, 21 בינואר 2025

שר החוץ של ארצות הברית, מרקו רוביו, אמר אתמול כי וושינגטון מברכת על ההסכם בין הכוחות הסוריים הדמוקרטיים (SDF) בהובלת הכורדים ובתמיכת ארה"ב לבין ממשלתה החדשה של סוריה.

ה-SDF, השולט ברוב צפון-מזרח סוריה, חתם על הסכם להצטרף למוסדות המדינה החדשים של סוריה, כך נמסר מנשיאות סוריה שלשום.

נשיא סוריה אחמד א-שרע (מימין) ומנהיג הכוחות הסוריים הדמוקרטיים (SDF) מזלום עבדי חותמים על הסכם להשתלבות הגורמים הכורדיים במוסדות המדינה, 10 במרץ 2025 (צילום: SANA / AFP)
נשיא סוריה אחמד א-שרע (מימין) ומנהיג הכוחות הסוריים הדמוקרטיים (SDF) מזלום עבדי חותמים על הסכם להשתלבות הגורמים הכורדיים במוסדות המדינה, 10 במרץ 2025 (צילום: SANA / AFP)

"ארצות הברית מברכת על ההסכם שהוכרז לאחרונה בין הרשויות הזמניות בסוריה לבין הכוחות הסוריים הדמוקרטיים לשילוב צפון-מזרח סוריה בתוך סוריה מאוחדת", אמר רוביו בהצהרה.

"ארצות הברית מאשרת מחדש את תמיכתה במעבר פוליטי שיציג ממשל אמין ולא-עדתי כדרך הטובה ביותר למנוע עימות נוסף. נמשיך לעקוב אחר החלטות הרשויות הזמניות, בעודנו מציינים בדאגה את האלימות הקטלנית האחרונה נגד מיעוטים", הוסיף.

ההסכם קובע כי המוסדות האזרחיים והצבאיים שבשליטת ה-SDF בצפון-מזרח סוריה ישולבו במערכת המדינה, וכי מעברי הגבול, שדה תעופה ושדות הנפט והגז באזור זה יועברו לשליטת ממשלת דמשק.

ההסכם נחתם ברגע קריטי עבור דמשק, הנאבקת בהשלכות של טבח המוני בחברי המיעוט העלווי במערב סוריה – אלימות שלדברי נשיא סוריה, אחמד א-שרע, שלשום, מאיימת על מאמציו לאחד את המדינה לאחר 14 שנות עימותים.

הלחץ גובר על ממשלתה של סוריה, המונהגת בידי אסלאמיסטים, לחקור דיווחים של עדים ושל ארגון מעקב מלחמתי על הרג של מאות אזרחים בכפרים שבהם רוב האוכלוסייה נמנית עם בני עדתו של הנשיא המודח בשאר אל-אסד.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.