JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גרמניה מתחייבת לסיוע של 300 מיליון אירו לסורים בכנס האיחוד האירופי | זמן ישראל

גרמניה מתחייבת לסיוע של 300 מיליון אירו לסורים בכנס האיחוד האירופי

שרת החוץ של גרמניה, אנאלנה ברבוק, 10 ביולי 2024 (צילום: Drew ANGERER / AFP)
Drew ANGERER / AFP
שרת החוץ של גרמניה, אנאלנה ברבוק, 10 ביולי 2024

גרמניה מתחייבת להעניק 300 מיליון אירו נוספים בסיוע לסורים באמצעות האו"ם וארגונים נבחרים, כך אמרה היום שרת החוץ אנאלנה ברבוק, לקראת כנס תורמים של האיחוד האירופי בבריסל.

יותר ממחצית מהכספים יוקצו לסיוע לאנשים בתוך סוריה, ללא מעורבות הממשלה הזמנית במדינה, אמרה ברבוק. המימון יופנה למתן מזון, שירותי בריאות ומקלטי חירום, וכן לאמצעי הגנה עבור האוכלוסיות הפגיעות ביותר, כך לפי משרד החוץ הגרמני.

ברבוק הוסיפה כי גם פליטים סורים והקהילות המארחות בירדן, לבנון, עיראק וטורקיה יקבלו תמיכה מהסיוע. היא חזרה והדגישה את הצורך בתהליך פוליטי כולל על מנת להבטיח לסוריה עתיד של שלום.

"אנחנו, האירופאים, עומדים יחד עם העם הסורי, למען סוריה חופשית ושלווה", אמרה. היא גם קראה לממשלה הזמנית לחקור את הרג מאות אזרחים בכפרים עלוויים ולהעמיד לדין את האחראים לכך.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.