גל התקיפות של חיל האוויר במהלך הלילה ברחבי רצועת עזה העמיס על בתי החולים בעזה עד כדי סכנת קריסה מוחלטת, כך מסרו גורמים רפואיים ורשויות הבריאות בעזה, בעוד אמבולנסים הביאו מאות ניצולים פצועים קשה.
בסרטון שהגיע לידי "רויטרס" נראים צוותי הצלה רצים עם אלונקות בין הריסות מעשנות, אמבולנסים ממהרים לבתי חולים, חדר מתים מלא בגופות מגואלות בדם בשקיות לבנות ופצועים השוכבים מחוץ למתקנים בזמן שקרוביהם מתאבלים על המתים.
"קלטנו לא פחות מ-400 מקרים בפחות משעתיים", אמר מוחמד קישטה, רופא חירום בארגון "רופאים ללא גבולות" העובד בבית החולים נאסר בחאן יונס. "היו מקרים קשים, כמו כוויות מדרגה שלישית על הפנים, קטיעות איברים, פציעות ראש, פציעות בחזה".
"קלטנו לא פחות מ-400 מקרים בפחות משעתיים. היו מקרים קשים, כמו כוויות מדרגה שלישית על הפנים, קטיעות איברים, פציעות ראש, פציעות בחזה"
רשויות הבריאות בעזה פרסמו היום קריאה דחופה לתושבים לתרום דם, ומסרו שמלאי סוגי הדם השונים אזל.
דובר ארגון הבריאות העולמי טארק יסראביץ' מסר כי 20 מתוך 36 בתי החולים ברצועת עזה פעילים באופן חלקי בלבד. עם זאת, ארגוני סיוע ציינו כי מספר נמוך בהרבה של מתקנים רפואיים עדיין מסוגלים לבצע ניתוחים. דובר משרד הבריאות בעזה ח'ליל אל-דקראן אמר כי רק שבעה בתי חולים ברצועה עדיין מספקים שירותים רפואיים.
יסראביץ' ציין כי המחסור בתרופות פירושו שגם בבתי חולים שעדיין פועלים ייתכן שהרופאים לא יוכלו לספק טיפול נאות. לדברי מוחמד זקות, מנהל בתי החולים בעזה, ישראל "לא אפשרה הכנסת ציוד רפואי, מכשירים ואספקה רפואית חיונית ביותר לצורך שמירה על מה שנותר ממערכת הבריאות ובתי החולים הפעילים".
לדברי מוחמד זקות, מנהל בתי החולים בעזה, ישראל "לא אפשרה הכנסת ציוד רפואי, מכשירים ואספקה רפואית חיונית ביותר לצורך שמירה על מה שנותר ממערכת הבריאות ובתי החולים הפעילים"
הפדרציה הבינלאומית של הצלב האדום והסהר האדום, העובדת עם שירותי ההצלה והבריאות בעזה, מסרה כי הצוותים שלה ברצועה דיווחו היום שהמתקנים הרפואיים קורסים תחת העומס. "המצב מתדרדר במהירות, אפילו לפני ההתפתחויות האחרונות, כי מאז תחילת מרץ לא הגיעה שום אספקת סיוע או תרופות נוספות", אמר דובר הפדרציה תומאסו דלה לונגה.
גם עצם היכולת להגיע אל הפצועים הופכת לקשה יותר בשל נזק שנגרם לאמבולנסים ומחסור בדלק, אמרה שיינה לאו מהמועצה הנורווגית לפליטים, שהשעתה את רוב פעילותה בעזה בשל הסכנה מהתקיפות. "כבר כעת הופסקה פעילותן של 20 ניידות אמבולנס בעזה בגלל מחסור בדלק. בקרוב נראה בתי חולים נסגרים".
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומצטער להגיד לך אבל אף אחד לא ניסה לטשטש ועוד יותר הרבי מלובביץ בעצמו שלח אליו חסידים על מנת שילמדו איתו וגם יטפלו בהוצאה לאור של מאמריו ועוד יותר כותב המאמר שכח לציין שהרבי בעצמו היה מדען ולמד באוניברסיטת סורבון שהייתה נחשבת בזמנו לאחת מהיוקרתיות בעולם והיה חווט בחיל הים האמריקני ויש ספינה שלמה שהוא היה החווט שלה (חווט זה מי שמתכנן איפה כל חוט יהיה בספינה על מנת לקצר בזמן מקום ואנרגיה ושהספינה תוכל לפעול באופן מיטבי) ועוד יותר שאם תסתכל ברשימות של הרבי מלובביץ תראה שהוא מסביר שם הרבה מאוד חוקים פיזיקלים ומתמטים וכדומה אבל ככה זה כאשר דתל"ש מוצא סיבה למסיבה על חשבון חסידות חב"ד שאין כמוה בעולם
צריך להבין שהרבי מלובביץ תמיד אמר שאין יהודי חילוני. לא שייך לומר על יהודי שהוא חול . מכיוון שכל יהודי הוא קדוש. חלק אלוקה ממעל ממש. כשאחת העירה לרבי איך הרבי לא מתעייף שעות לחלק דולרים . אמ
לתשומת לב הכותב ישראל אריה לייב היה גר בתל אביב ביחד עם קבוצה של חסידי חב"ד שהיו החברים שלו והיו לומדים איתו יחד עוד מהימים שלהם יחד ברוסיה
למשל היה לו שיעור קבוע וכמו כן היו יושבים לשיחות יחד עם נחום גולדשמיד שהיה בן גילו והם היו עוד שכנים מאותו עיירה (הם גרו באותו בניין )
אז להגיד שחסידי חב"ד הסתירו אותו לא בדיוק נכון
במשך שנים ארוכות היו חסידים בארץ ישראל שקיבלו הוראות מאחיו הרבי מיליובאוויטש לגבי ביקור בקבר שלו בצפת
לאחר פטירתו של אחיו הרבי חסידי חב"ד עושים כל דבר בשביל להמשיך להתקשר לאחיו הרבי לכן יותר ויותר הולכים לקבר שלו ביום פטירתו וכמו כן חסידים נוסעים למקום מגוריו באנגליה להגיד תפילה
מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!
https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר












































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו