JavaScript is required for our website accessibility to work properly. 343 בני אדם נעצרו בטורקיה בהפגנות נגד מעצרו של ראש עיריית איסטנבול | זמן ישראל

343 בני אדם נעצרו בטורקיה בהפגנות נגד מעצרו של ראש עיריית איסטנבול

שוטרים מתיזים גז פלפל לעבר מפגינים באיסטנבול במהלך מחאה נגד מעצרו של ראש עיריית איסטנבול אקרם אימאמאולו, 21 במרץ 2025 (צילום: AP Photo/Khalil Hamra)
AP Photo/Khalil Hamra
שוטרים מתיזים גז פלפל לעבר מפגינים באיסטנבול במהלך מחאה נגד מעצרו של ראש עיריית איסטנבול אקרם אימאמאולו, 21 במרץ 2025

הרשויות בטורקיה עצרו 343 בני אדם במהלך הפגנות שהתקיימו הלילה במספר ערים במחאה על מעצרו של ראש עיריית איסטנבול אקרם אימאמאולו, כך הודיע היום משרד הפנים.

ההפגנות התקיימו ביותר מתריסר ערים, בהן איסטנבול — העיר הגדולה ביותר בטורקיה — והבירה אנקרה. המשרד ציין כי המעצרים בוצעו במטרה למנוע "הפרת הסדר הציבורי" והזהיר כי הרשויות לא יסבלו "כאוס ופרובוקציות".

עשרות אלפי טורקים יצאו לרחובות בהפגנות שקטות ברובן מאז יום רביעי, אז נעצר אימאמאולו באשמות הכוללות שחיתות וסיוע לארגון טרור. אימאמאולו הוא היריב הפוליטי המרכזי של הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן ומוביל עליו בכמה סקרים.

מפלגת העם הרפובליקאית (CHP), מפלגת האופוזיציה הראשית שבראשה עומד אימאמאולו, גינתה את המהלך ככזה שמונע ממניעים פוליטיים וקראה לתומכים להפגין באופן חוקי.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 12 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.