JavaScript is required for our website accessibility to work properly. מפקד חיל האוויר הודיע: החתומים על מכתב הקריאה לסיום המלחמה יודחו משירות בצה"ל | זמן ישראל

מפקד חיל האוויר הודיע: החתומים על מכתב הקריאה לסיום המלחמה יודחו משירות בצה"ל

מפקד חיל האוויר אלוף תומר בר לאחר התקיפה בתימן, 26 בדצמבר 2024 (צילום: צילום מסך דובר צה"ל)
צילום מסך דובר צה"ל
מפקד חיל האוויר אלוף תומר בר לאחר התקיפה בתימן, 26 בדצמבר 2024

לפי הדיווחים, מפקד חיל האוויר תומר בר החליט בגיבוי הרמטכ"ל אייל זמיר כי כל איש מילואים פעיל שחתום על המכתב הקורא להפסקת הלחימה לא ימשיך לשרת בצה"ל.

עוד דווח כי לדברי צה"ל, רוב החותמים הם פורשים ואינם משרתי מילואים פעילים, אך נערכת בדיקה של הרשימה כדי לאתר את המעטים שכן משרתים באופן פעיל, ואלו יודחו משירותם. עוד דווח כי חלק מהחתומים כבר משכו את המכתב לאחר שנערכו עימם שיחות מצד חיל האוויר.

בצה"ל הסבירו כי אין בכוונתם לאפשר מצב שבו אנשי מילואים "משתמשים במותג חיל האוויר" כדי למחות על סוגיות פוליטיות. "לא ייתכן שמישהו יעשה תורנות במרכז הפיקוד של החיל, וייצא ממנה כדי להביע אי־אמון במשימה", נמסר.

עוד הדגישו בצבא כי פועלים "אך ורק מתוך שיקולים ענייניים", ובמטרה להשיג את מטרות המלחמה – ובראשן השבת החטופים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 29 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.