JavaScript is required for our website accessibility to work properly. חמינאי: איני אופטימי יתר על המידה ואיני פסימי לגבי השיחות עם ארה"ב | זמן ישראל

חמינאי: איני אופטימי יתר על המידה ואיני פסימי לגבי השיחות עם ארה"ב

המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, אמר כי הוא אינו "אופטימי יתר על המידה וגם לא פסימי" בנוגע לשיחות הגרעין עם ארצות הברית; זו התייחסותו הפומבית הראשונה מאז תחילת השיחות בין שתי המדינות, שנפתחו ב־12 באפריל בעומאן.

שתי המשלחות תיארו את השיחות בעומאן כחיוביות, והסכימו להיפגש שוב ב־19 באפריל. טהרן הודיעה כי הפגישה הבאה תתקיים שוב במוסקט.

האייתולה עלי חמינאי מוביל את תפילת עיד אל-פיטר בטהרן, 31 במרץ 2025 (צילום: KHAMENEI.IR / AFP)
חמינאי מוביל את תפילת עיד אל-פיטר בטהרן בחודש שעבר (צילום: KHAMENEI.IR / AFP)

"נושא השיחות הוא רק אחד מתריסר נושאים שמשרד החוץ מטפל בהם. אנחנו לא אופטימיים יתר על המידה, וגם לא פסימיים לגביו. בסופו של דבר מדובר בתהליך שהוחלט עליו, והצעדים הראשונים בו יושמו היטב", אמר חמינאי בפגישה עם חברי הפרלמנט.

טהרן ניגשה לשיחות בזהירות, תוך ספקות לגבי סיכויי ההצלחה וחשדנות כלפי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שנטש את הסכם הגרעין הקודם בין איראן למעצמות ב־2018, במהלך כהונתו הראשונה. לאחרונה איים טראמפ להפציץ את איראן אם לא יושג הסכם.

חמינאי הדגיש כי לטהרן יש ראייה "פסימית מאוד" כלפי ארצות הברית באופן כללי, וכי אין לקשור את ענייניה הלאומיים של איראן לשיחות הגרעין.

שר החוץ של איראן, עבאס ערקצ'י (משמאל), ושר החוץ של עומאן, סעיד בדר אל-בוסעידי, בבירת עומאן מסקט, 12 באפריל 2025 (צילום: Iranian Foreign Ministry via AP)
שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י (משמאל), ושר החוץ של עומאן, סעיד בדר אל-בוסעידי, בבירת עומאן מסקט בשבוע שעבר (צילום: Iranian Foreign Ministry via AP)

"מעתה ואילך, יש לנהל את השיחות בצורה ממוקדת, הקווים האדומים ברורים לנו ולצד שכנגד… ייתכן שהשיחות יניבו תוצאה, וייתכן שלא", אמר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 29 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.