JavaScript is required for our website accessibility to work properly. האפיפיור פרנציסקוס קרא להפסקת אש בעזה במסר לחג הפסחא | זמן ישראל

האפיפיור פרנציסקוס קרא להפסקת אש בעזה במסר לחג הפסחא

האפיפיור פרציסקוס מגיע לוותיקן לאחר שאושפז בבית חולים, 1 באפריל 2023 (צילום: Andrew Medichini, AP)
Andrew Medichini, AP
האפיפיור פרציסקוס מגיע לוותיקן לאחר שאושפז בבית חולים, 1 באפריל 2023

האפיפיור פרנציסקוס חזר על קריאתו להפסקת אש מיידית בעזה במסר חג הפסחא שהוקרא בקול על ידי עוזרו, בעוד האפיפיור, שעדיין מחלים מדלקת ריאות, צופה מהמרפסת המרכזית של בזיליקת פטרוס הקדוש.

האפיפיור בן ה־88, שמגביל את עומס העבודה שלו בהוראת רופאיו, לא ערך את המיסה של הוותיקן לרגל חג הפסחא, אך הופיע בסיום האירוע לצורך הברכה והנאום המכונים "Urbi et Orbi" ("לעיר ולעולם"), שנערכים פעמיים בשנה.

לפני אשפוזו למשך חמישה שבועות בשל דלקת ריאות שכמעט גרמה למותו, הגביר פרנציסקוס את הביקורת שלו על המבצע הצבאי של ישראל בעזה, ובינואר כינה את המצב ההומניטרי ברצועה "חמור מאוד ומביש".

במסר הפסחא נאמר כי המצב בעזה הוא "דרמטי ומעורר צער". האפיפיור גם קרא לארגון חמאס לשחרר את שאר בני הערובה שבידיו, וגינה מגמה של אנטישמיות ברחבי העולם, שלדבריו היא "מדאיגה".

"אני מביע את קרבתי לסבלם של כל הישראלים והפלסטינים", נאמר במסר.

"אני פונה אל הצדדים הלוחמים: הכריזו על הפסקת אש, שחררו את בני הערובה ובואו לעזרתו של עם רעב השואף לעתיד של שלום", נאמר בו.

מוקדם יותר היום נפגש פרנציסקוס בוותיקן עם סגן נשיא ארצות הברית ג'יי די ואנס, שביקר באיטליה במהלך סוף השבוע. הוותיקן מסר כי הפגישה עם ואנס הייתה קצרה, "ונמשכה כמה דקות", לצורך החלפת ברכות לחג הפסחא.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 16 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.