JavaScript is required for our website accessibility to work properly. יומן מלחמה: יום ראשון, 20 באפריל 2025 | זמן ישראל
היום ה־562 למלחמה ● 59 חטופים עדיין בעזה

חמאס: מוכנים להפסקת אש ארוכה, נחדל מפעילות צבאית

בג"ץ נעתר לראש שב"כ והעניק ארכה להגשת התצהיר, אך מתח ביקורת על הבקשה הבלתי מנומקת; דיווח: נתניהו מפעיל על בר לחצים כבדים שלא להגיש את התצהיר ● סגן מפקד סיירת גולני הודח בעקבות הירי על האמבולנסים ברפיח; מתחקיר צה"ל עלה כי הכוח ירה בניגוד לפקודות ● לפיד מזהיר מרצח פוליטי: "רמות ההסתה והטירוף חסרות תקדים, הכי מאוים - רונן בר"

פלסטינים וילדיהם וחמושי חמאס מתאספים בנוסייראת לקראת שחרורם של אלי-ה כהן, עומר שם טוב ועומר ונקרט, 22 בפברואר 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)
Eyad BABA / AFP
פלסטינים וילדיהם וחמושי חמאס מתאספים בנוסייראת לקראת שחרורם של אלי-ה כהן, עומר שם טוב ועומר ונקרט, 22 בפברואר 2025
רויטרס
רויטרס, 07:02 עריכה

עדי אלכסנדר, אביו של החטוף עידן אלכסנדר, אמר כי הוא עדיין מקווה שבנו חי, לאחר שחמאס מסר שאינו יודע מה עלה בגורלו.

אלכסנדר קרא לארצות הברית לחדש מגעים ישירים לשחרור כל החטופים – החיים והמתים – שנחטפו במהלך מתקפת חמאס בדרום ישראל.

"אני חושב שצריך לחזור ולדבר איתם ישירות ולראות מה אפשר לעשות בנוגע לבני, לארבעה חטופים אמריקאים הרוגים ולכולם", אמר בריאיון. "נראה שהמו"מ תקוע, הכול נתקע, ואנחנו כאילו חזרנו שנה אחורה. זה מאוד מדאיג".

האב הוסיף: "אם הייתי יכול לדבר איתו עכשיו, הייתי אומר לו: 'פשוט תאמין. אף אחד לא שכח אותך. בטח שלא ההורים שלך, וכולם נלחמים על השחרור שלך – ברמה הגבוהה ביותר בארצות הברית, ואני מאמין שגם בישראל'".

מהזרוע הצבאית של חמאס נמסר אתמול כי הם אינם יודעים מה עלה בגורלו של אלכסנדר לאחר ששומרו נהרג.

יעל אלכסנדר אוחזת בפוסטר של בנה עידן אלכסנדר המוחזק בשבי חמאס בעזה, 22 בפברואר 2025 (צילום: AP Photo/Maya Alleruzzo)
יעל אלכסנדר אוחזת בפוסטר של בנה עידן אלכסנדר המוחזק בשבי חמאס בעזה, 22 בפברואר 2025 (צילום: AP Photo/Maya Alleruzzo)

"ברומא, במשך ארבע שעות של סבב שיחות שני, השגנו התקדמות משמעותית מאוד בדיונים הישירים והעקיפים", אמר הלילה גורם בממשל טראמפ לזמן ישראל. "סיכמנו להיפגש שוב בשבוע הבא, ואנו מודים לשותפינו בעומאן על תיווך השיחות ולשותפינו באיטליה על האירוח", הוסיף הגורם.

ב-ynet מדווחים כי פרקליטות מחוז דרום עדכנה את היועצת המשפטית לממשלה כי גיבשה כתבי אישום נגד 22 מחבלים שהשתתפו בטבח בקיבוץ ניר עוז.

על פי הדיווח, בפרקליטות גם ביקשו מהיועצת המשפטית לממשלה לקדם תשע הצעות חוק חדשות עבור "משפטי הנוח'בות", ובכוונתם להגיש כתב אישום אחד נגד כל מאות המחבלים ולמצב אותו כאירוע היסטורי.

ההרס בקיבוץ ניר עוז אחרי טבח השבעה באוקטובר כפי שנראה ב-19 באוקטובר 2023 (צילום: אריק מרמור/פלאש90)
ההרס בקיבוץ ניר עוז אחרי טבח השבעה באוקטובר כפי שנראה ב-19 באוקטובר 2023 (צילום: אריק מרמור/פלאש90)

שתי הלוחמות שנפצעו אתמול בתקרית ברצועת עזה מאושפזות במצב קשה אך יציב – כך דווח בחדשות 12.

רכב הלוחמות נפגע מרקטת RPG. כחצי שעה לאחר מכן הגיע למקום כוח חילוץ שהוקפץ, והופעל עליו מטען נפץ, שממנו נהרג הגשש רס"ב גאלב סלימאן אל-נסאסרה וגשש אחר נפצע קשה.

ח"כ גדי איזנקוט אמר הבוקר בריאיון לגל"צ, על רקע ההצהרה של ראש הממשלה בנימין נתניהו אתמול, שלפיה לא יתאפשר לחזור ללחימה לאחר עסקה עם חמאס: "יש כלל בסיסי בהסכמים – כשצד אחד מפר אותו, יש לך זכות להפר אותו, ואני מכיר את חמאס והוא יפר. ההסתתרות מאחורי הקהילה הבינלאומית נראית כל כך מגוחכת שאני לא מאמין שנתניהו מאמין למה שהוא אמר".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 16 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.