JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ירדן הוציאה מחוץ לחוק את תנועת האחים המוסלמים | זמן ישראל

ירדן הוציאה מחוץ לחוק את תנועת האחים המוסלמים

ירדן הוציאה היום מחוץ לחוק את תנועת האחים המוסלמים – קבוצת האופוזיציה הבולטת ביותר במדינה – והחרימה את נכסיה, לאחר שחברי התנועה נמצאו קשורים לקשר חבלני, כך מסר שר הפנים מאזן אל-פראיה.

התנועה פעלה באופן חוקי בירדן במשך עשרות שנים והיא זוכה לתמיכה ציבורית רחבה במרכזים עירוניים מרכזיים ובשורה של משרדים ברחבי המדינה.

פראיה אמר כי כל פעילויות התנועה ייאסרו, וכי כל מי שיקדם את רעיונותיה יישא באחריות לפי החוק.

תומכי תנועת האחים המוסלמים בירדן בהפגנה להבעת סולידריות עם הפלסטינים בסווימה, סמוך לגבול עם הגדה המערבית, 21 במאי 2021 (צילום: Khalil MAZRAAWI / AFP)
תומכי תנועת האחים המוסלמים בירדן בהפגנה להבעת סולידריות עם הפלסטינים בסווימה, סמוך לגבול עם הגדה המערבית, 21 במאי 2021 (צילום: Khalil MAZRAAWI / AFP)

האיסור, הוסיף, כולל פרסום חומרים של התנועה, וכן סגירה והחרמה של כל משרדיה ונכסיה.

מתנגדיה של תנועת האחים המוסלמים – האסורה ברוב מדינות ערב – טוענים שמדובר בארגון טרור מסוכן שיש למגר. התנועה, מצידה, טוענת כי התנערה מאלימות באופן פומבי כבר לפני עשרות שנים והיא פועלת לקידום חזון אסלאמי בדרכים לא-אלימות.

טרם התקבלה תגובת התנועה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 15 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.