JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לפחות 18 בני אדם נהרגו ויותר מ-700 נפצעו בפיצוץ בנמל הגדול ביותר של איראן | זמן ישראל

לפחות 18 בני אדם נהרגו ויותר מ-700 נפצעו בפיצוץ בנמל הגדול ביותר של איראן

הפיצוץ בנמל שאהיד רג'אי בעיר בנדר עבאס שבדרום איראן, 26 באפריל 2025 (צילום: MOHAMMAD RASOLE MORADI / IRNA / AFP)
MOHAMMAD RASOLE MORADI / IRNA / AFP
הפיצוץ בנמל שאהיד רג'אי בעיר בנדר עבאס שבדרום איראן, 26 באפריל 2025

לפחות 18 בני אדם נהרגו ויותר מ-700 נפצעו בפיצוץ בנמל הגדול ביותר של איראן, בנדר עבאס, כך דיווחו כלי תקשורת רשמיים באיראן.

חוסיין זפארי, דובר הארגון האיראני לניהול משברים, הטיל את האחריות לפיצוץ על אחסון לקוי של חומרים כימיים במכולות בשהיד רג'אי.

"סיבת הפיצוץ הייתה החומרים הכימיים בתוך המכולות", אמר לסוכנות הידיעות האיראנית ILNA.
"זמן רב לפני כן, מנהל ניהול המשברים הכללי התריע בביקוריו בנמל זה על האפשרות לסכנה", הוסיף זפארי.

עם זאת, דובר ממשלת איראן ציין כי אף שכנראה מדובר בפיצוץ של חומרים כימיים, עדיין אי אפשר לקבוע בוודאות את הסיבה המדויקת.

נשיא איראן מסעוד פזשכיאן הורה על חקירת האירוע ושלח למקום את שר הפנים, שאמר כי נמשכים המאמצים לכיבוי השריפה ולמניעת התפשטותה לאזורים נוספים.

נמל שהיד רג'אי, הממוקם בסמוך למצרי הורמוז האסטרטגיים, הוא מרכז המכולות הגדול ביותר של איראן ומטפל ברוב סחורות המכולות במדינה, כך על פי כלי התקשורת הרשמיים.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 30 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.