המטבחים הקהילתיים ברצועת עזה – מקור חיים עבור מאות אלפי פלסטינים אחרי 18 חודשי מלחמה – עלולים להפסיק לספק ארוחות בתוך ימים.
מספר ארגוני סיוע מסרו לרויטרס כי עשרות מטבחים קהילתיים מקומיים נמצאים בסכנת סגירה, אלא אם תותר כניסת סיוע לעזה – מה שיביא לחיסול מקור הארוחות הקבוע האחרון עבור רוב 2.3 מיליון תושבי הרצועה.
מאז 2 במרץ ישראל ניתקה לחלוטין את אספקת המזון, הדלק, התרופות ושאר הציוד ההומניטרי לרצועה, והמזון שנאגר במהלך הפסקת האש בתחילת השנה כמעט אזל. זהו הניתוק הממושך ביותר שחוותה הרצועה אי פעם.
המטבחים הקהילתיים ברצועה מגוונים: מחדרים קטנים ועד מסעדות של ממש. בחודשים האחרונים נראו אלפי אנשים נושאים סירים מפלסטיק או מאלומיניום כדי למלאם בארוחות חינם.
"המטבחים הקהילתיים, שעליהם האוכלוסייה ברצועה נשענת יותר ויותר, נתונים בסכנת סגירה חמורה", אמרה לרויטרס דוברת אונר"א, ג'ולייט טועמה
"המטבחים הקהילתיים, שעליהם האוכלוסייה בעזה נשענת יותר ויותר, נתונים בסכנת סגירה חמורה", אמרה לרויטרס דוברת אונר"א, ג'ולייט טועמה.
"יש לנו 70–80 מטבחים קהילתיים שעדיין פועלים עדיין בעזה… תוך ארבעה־חמישה ימים המטבחים האלה יסגרו את שעריהם", אמר לרויטרס אמג'ד שווא, מנכ"ל רשת הארגונים הפלסטיניים הלא־ממשלתיים (PNGO) ברצועה.
לדבריו, לפני סגירת המעברים פעלו בעזה כ־170 מטבחים קהילתיים. הוא הוסיף כי 15 מטבחים נוספים נסגרו אתמול.
תת־תזונה
מצב התזונה של תושבי עזה הולך ומידרדר.
כ־10,000 מקרים של תת־תזונה חריפה בקרב ילדים זוהו ברחבי הרצועה מתחילת 2025, בהם 1,600 מקרים של תת־תזונה חריפה חמורה, כך מסר משרד התיאום לעניינים הומניטריים של האו"ם (OCHA) בדוח שפורסם אמש.
לפי משרד התיאום לעניינים הומניטריים של האו"ם, ב־2025 זוהו כ־10,000 מקרים של תת־תזונה חריפה בקרב ילדים ברצועה, בהם 1,600 מקרים של תת־תזונה חריפה חמורה
"נרשמה עלייה בדיווחים על מקרי ביזה, על רקע המצב ההומניטרי הנואש… בסוף השבוע האחרון חמושים בזזו לכאורה משאית בדיר אל־בלח ומחסן בעיר עזה", נכתב בדוח.
משרד הבריאות בעזה מסר כי לפחות 60,000 ילדים מראים כעת תסמינים של תת־תזונה.
"אנחנו רואים ילדים עם תת־תזונה בינונית או חמורה, ורואים גם נשים הרות ומיניקות שמתקשות להניק – הן עצמן סובלות מתת־תזונה או מצריכת קלוריות בלתי מספקת", אמרה לרויטרס ג'ולי פוקון, המתאמת הרפואית של ארגון רופאים ללא גבולות, מירושלים.
משרד התקשורת הממשלתי ברצועה, הנשלט בידי חמאס, מסר ביום שישי כי רעב אינו עוד איום מתקרב – אלא מציאות קיימת.
"אנו רואים רואים נשים הרות ומיניקות המתקשות להניק – הן עצמן סובלות מתת תזונה או מצריכת קלוריות לא מספקת", העידה ג'ולי פוקון מארגון רופאים ללא גבולות
לפי ההודעה, 52 בני אדם מתו מרעב ומתת־תזונה, 50 מהם ילדים.
סלאח אבו חסירה מהמטבח הקהילתי "א־סלאם" שבעיר עזה אומר כי מחירי המזון "דמיוניים". מחירים אלה עלו ב־1,400 אחוזים לעומת תקופת הפסקת האש, כך מסרה ביום שישי תוכנית המזון העולמית, והוסיפה כי גם מלאי המזון שלה אזל.
ישראל הכחישה בעבר כי עזה מתמודדת עם משבר רעב, וטענה כי יש די סיוע כדי לקיים את האוכלוסייה, אך לא הבהירה מתי וכיצד יוחזר הסיוע. ממשרד ראש הממשלה לא נמסרה עד כה תגובה.
צה"ל מאשים את חמאס בניצול הסיוע, וטוען כי עליו למנוע את הגעת האספקה מחשש שתיפול לידי ארגון הטרור.
ישראל הכחישה בעבר את הטענה שהרצועה מתמודדת עם משבר רעב, וקבעה כי יש די סיוע כדי לקיים את האוכלוסייה. לא נמסר מתי ובאיזה אופן יוחזר הסיוע
ב־31 במרץ נסגרו כל 25 המאפיות הנתמכות בידי תוכנית המזון העולמית לאחר שאזלו הקמח והדלק. באותו שבוע אזלה גם אספקת חבילות המזון שהפיצה תוכנית המזון למשפחות – חבילות שהכילו מזון לשבועיים.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנוארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנומצטער להגיד לך אבל אף אחד לא ניסה לטשטש ועוד יותר הרבי מלובביץ בעצמו שלח אליו חסידים על מנת שילמדו איתו וגם יטפלו בהוצאה לאור של מאמריו ועוד יותר כותב המאמר שכח לציין שהרבי בעצמו היה מדען ולמד באוניברסיטת סורבון שהייתה נחשבת בזמנו לאחת מהיוקרתיות בעולם והיה חווט בחיל הים האמריקני ויש ספינה שלמה שהוא היה החווט שלה (חווט זה מי שמתכנן איפה כל חוט יהיה בספינה על מנת לקצר בזמן מקום ואנרגיה ושהספינה תוכל לפעול באופן מיטבי) ועוד יותר שאם תסתכל ברשימות של הרבי מלובביץ תראה שהוא מסביר שם הרבה מאוד חוקים פיזיקלים ומתמטים וכדומה אבל ככה זה כאשר דתל"ש מוצא סיבה למסיבה על חשבון חסידות חב"ד שאין כמוה בעולם
צריך להבין שהרבי מלובביץ תמיד אמר שאין יהודי חילוני. לא שייך לומר על יהודי שהוא חול . מכיוון שכל יהודי הוא קדוש. חלק אלוקה ממעל ממש. כשאחת העירה לרבי איך הרבי לא מתעייף שעות לחלק דולרים . אמ
לתשומת לב הכותב ישראל אריה לייב היה גר בתל אביב ביחד עם קבוצה של חסידי חב"ד שהיו החברים שלו והיו לומדים איתו יחד עוד מהימים שלהם יחד ברוסיה
למשל היה לו שיעור קבוע וכמו כן היו יושבים לשיחות יחד עם נחום גולדשמיד שהיה בן גילו והם היו עוד שכנים מאותו עיירה (הם גרו באותו בניין )
אז להגיד שחסידי חב"ד הסתירו אותו לא בדיוק נכון
במשך שנים ארוכות היו חסידים בארץ ישראל שקיבלו הוראות מאחיו הרבי מיליובאוויטש לגבי ביקור בקבר שלו בצפת
לאחר פטירתו של אחיו הרבי חסידי חב"ד עושים כל דבר בשביל להמשיך להתקשר לאחיו הרבי לכן יותר ויותר הולכים לקבר שלו ביום פטירתו וכמו כן חסידים נוסעים למקום מגוריו באנגליה להגיד תפילה
מאמר מעניין. ישנן עובדות הלוקות בחסר לרבות- בכל מה שנוגע לקשר של אחיו של הרבי מליובאוויטש אליו ואל חסידות חבד, המאמר לוקה בחסר עד מאוד. מצרפת כאן קישור לערך שלו בתוך חבדפדיה. ממליצה לכל הקוראים לעיין שם ולגלות אדם עצום ומיוחד עד מאוד!
https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%A8%D7%99%D7%94_%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%91_%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%95%D7%9F
כנראה שעבודת המחקר של הכותב החצוף היתה חלקית. הרבי מעולם לא הסתיר וממילא גם חסידיו את הקורות את אחיו. ודרך אגב היה להם עוד אח אותו הכותב לא הזכיר אפילו ברמז. הרבי דיבר על אחיו והוד בקרב חסידי חב"ד לקרוא לילדים בשמו ולעלות לציונו בצפת ואם הכותב יתעניין הוא יגלה עוד הרבה דברים מעניינים שאף אחד לא מסתיר













































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו