JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ארדואן: קריאת הכורדים לשלטון מבוזר בסוריה היא "חלום שאין לו מקום" | זמן ישראל

ארדואן: קריאת הכורדים לשלטון מבוזר בסוריה היא "חלום שאין לו מקום"

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן והנשיא הזמני של סוריה אחמד א-שרע בפגישה באנקרה, 4 בפברואר 2025 (צילום: AP Photo/Francisco Seco)
AP Photo/Francisco Seco
נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן והנשיא הזמני של סוריה אחמד א-שרע בפגישה באנקרה, 4 בפברואר 2025

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן דחה את דרישת הקבוצות הכורדיות בסוריה לאמץ מבנה שלטוני מבוזר, ואמר כי מדובר ב"לא יותר מאשר חלום" שאין לו מקום במדינה השכנה.

מפלגות כורדיות יריבות בסוריה, ובהן גם הכוחות הסוריים הדמוקרטיים (SDF) השולטים בצפון־מזרח המדינה, הסכימו בפגישה שנערכה בשבת על חזון פוליטי משותף למיעוט הכורדי. הקריאה למבנה שלטון מבוזר נדחתה על ידי ההנהגה האסלאמיסטית של סוריה.

"נושא המבנה הפדרלי איננו אלא חלום גולמי. אין לו מקום במציאות של סוריה. אני מייעץ לכורדים לא לחלום על מבנה פדרלי ולא לקבל החלטות שיאיימו על האזור, אלא לנקוט צעדים שיקדמו את יציבותו", אמר ארדואן לעיתונאים במהלך טיסה חזרה מרומא.

"לא נאפשר כל מבנה כפוי מעבר לגבולותינו, פרט לסוריה מאוחדת", הוסיף בהתייחסו לגבול בין טורקיה לסוריה, שאורכו 911 קילומטרים, כך לפי נוסח דבריו שפורסם היום על ידי לשכתו.

לוחם אנטי-משטר לצד כורדים סורים שנעקרו מבתיהם לאחר כיבוש המורדים, דצמבר 2024 (צילום: Rami al SAYED / AFP)
לוחם נגד המשטר לצד כורדים סורים שנעקרו מבתיהם לאחר כיבוש המורדים, דצמבר 2024 (צילום: Rami al SAYED / AFP)

הכוחות הסוריים הדמוקרטיים, הנתמכים על ידי ארצות הברית, נחשבים בעיני טורקיה לארגון טרור. הקבוצה חתמה במרץ עם המשטר בדמשק על הסכם למיזוג גופי הממשל והביטחון הכורדיים עם השלטון המרכזי.

אנקרה, שנחשבת לבעלת הברית הקרובה ביותר של דמשק כיום, בירכה על ההסכם, אך הבהירה כי יש לוודא שהוא יכלול את פירוק מיליציית היחידות להגנת העם (YPG), המהווה את עמוד השדרה של הכוחות הסוריים הדמוקרטיים.

ארדואן התייחס גם לתקיפות האחרונות של ישראל בסוריה, ואמר כי מדובר בפרובוקציות בלתי מקובלות שנועדו לחבל באווירה החיובית שנוצרה מאז הדחתו של הנשיא לשעבר בשאר אל־אסד בדצמבר.

הוא הוסיף כי ייפגש עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ "בהזדמנות הראשונה", והביע אמון בכך שהם "מבינים זה את זה" בכל הנוגע למדיניות בסוריה. "בנושאים שבהם אנו חושבים אחרת, נמשיך לחפש פשרה על בסיס סביר", אמר, ותיאר את שיחותיהם הקודמות כ"כנות, פורות וידידותיות".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.