JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גרמניה: הממשלה הבאה תבחן אפשרות לאסור את פעילות מפלגת הימין הקיצוני AfD | זמן ישראל

גרמניה: הממשלה הבאה תבחן אפשרות לאסור את פעילות מפלגת הימין הקיצוני AfD

מודעת בחירות של מפלגת הימין הקיצוני AfD בפרנקפורט, גרמניה, 28 בינואר 2025 (צילום: AP Photo/Michael Probst)
AP Photo/Michael Probst
מודעת בחירות של מפלגת הימין הקיצוני AfD בפרנקפורט, גרמניה, 28 בינואר 2025

לארס קלינגבייל, יו"ר המפלגה הסוציאל-דמוקרטית ומי שצפוי להתמנות לשר האוצר בממשלת גרמניה הבאה, אמר לעיתון בילד כי הרשויות יבדקו האם יש מקום לפתוח בהליך להוצאת מפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD) מחוץ לחוק, לאחר שהוגדרה כקיצונית.

"ה-AfD היא מתקפה על גרמניה", אמר קלינגבייל. "הם רוצים מדינה אחרת, הם רוצים להרוס את הדמוקרטיה שלנו. אנחנו חייבים להתייחס לכך ברצינות רבה".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 14 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.