JavaScript is required for our website accessibility to work properly. אוקראינה: הפלנו לראשונה מטוס קרב רוסי באמצעות מל"ט ימי | זמן ישראל

אוקראינה: הפלנו לראשונה מטוס קרב רוסי באמצעות מל"ט ימי

הים השחור, אילוסטרציה (צילום: AP Photo)
AP Photo
הים השחור, אילוסטרציה

אוקראינה השמידה מטוס קרב רוסי מדגם Su-30 באמצעות טיל ששוגר ממל"ט ימי, כך הודיעה היום סוכנות המודיעין הצבאי האוקראינית GUR, באירוע שלדבריה הוא הפלת מטוס הקרב הראשונה בעולם על ידי מל"ט ימי.

בהודעה ברשתות החברתיות נכתב כי המטוס הופל אתמול על ידי יחידת מודיעין צבאית בשם "קבוצת 13", מעל מימי הים השחור סמוך לנובורוסייסק, עיר נמל רוסית מרכזית.

כמי שנמצאת בנחיתות מספרית וצבאית מול יריבה רוסית עשירה וגדולה ממנה בהרבה, אוקראינה פנתה ללוחמת מל"טים באוויר ובים כאמצעי תגובה במהלך יותר משלוש שנות מלחמה כוללת.

ספינות ומסוקים של חיל הים הרוסי לחופי הים השחור בקרים – ארכיון (צילום: Pavel Golovkin, AP)
ספינות ומסוקים של חיל הים הרוסי לחופי הים השחור בקרים – ארכיון (צילום: Pavel Golovkin, AP)

המל"טים הימיים של אוקראינה, הזולים והקטנים משמעותית מאוניות קונבנציונליות, גרמו נזק רב לצי הרוסי בים השחור.

אוקראינה מסרה בעבר כי הפילה מסוק צבאי רוסי בדצמבר 2024 באמצעות טיל ששוגר מאותו סוג של מל"ט ימי.

משרד ההגנה הרוסי לא הגיב לטענת אוקראינה, אך בלוגר רוסי מוכר, הנחשב מקורב למשרד, אישר כי המטוס הופל.

"אתמול לקראת ערב הופל מטוס קרב ימי מדגם Su-30 על ידי הצד האוקראיני, 50 קילומטרים מערבית לנובורוסייסק. הדבר בוצע מסירה בלתי מאוישת באמצעות טיל R-73 מדגם קרקע-אוויר", כתב הבלוגר, המכונה ריבר, באפליקציית טלגרם. "הטייסים נטשו את המטוס ונאספו על ידי מלחים אזרחיים. שניהם בחיים, ושיילך לעזאזל המטוס".

ראש עיריית נובורוסייסק הכריז על מצב חירום ביום שבת, לאחר שהרשויות המקומיות מסרו כי מתקפת מל"ט אוקראינית פגעה במסוף תבואה ובכמה מבני מגורים, ופצעה חמישה בני אדם.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.