חמאס הוציא להורג כמה בוזזים לכאורה לאחר כמה אירועים שבהם כנופיות חמושות תקפו חנויות מזון ומטבחים קהילתיים ברצועת עזה השבוע, כך אמרו מקורות המקורבים לארגון הפלסטיני.
בכירי חמאס האשימו חלק מהבוזזים בשיתוף פעולה עם ישראל, שחוסמת מזה חודשיים את כניסת הסיוע לעזה. ישראל לא הגיבה לטענה.
משרד הפנים של חמאס מסר כי באחד האירועים נהרג שוטר ונוספים נפצעו כאשר כטב"ם ישראלי שיגר טיל לעבר כוח משטרתי שרדף אחר עבריינים בעיר עזה.
"נכה ביד ברזל את כל המורדים הללו, ננקוט את הצעדים הדרושים להרתיעם, בכל מחיר, ולא נאפשר להם להמשיך להטיל טרור על האזרחים, לאיים על חייהם ולגנוב את רכושם", נמסר אתמול מהמשרד, בהתייחס לבוזזים לכאורה.
"נכה ביד ברזל את כל המורדים הללו, ננקוט את הצעדים הדרושים להרתיעם, בכל מחיר, ולא נאפשר להם להמשיך להטיל טרור על האזרחים, לאיים על חייהם ולגנוב את רכושם"
אסמאעיל א־ת'וואבתה, ראש לשכת התקשורת הממשלתית של חמאס בעזה, אמר כי חלק מהבוזזים פעלו במסגרת חמולתית וחלקם במסגרת קבוצות מאורגנות, שחלק מהן, לדבריו, קיבלו תמיכה ישירה מישראל.
הוא אמר כי בוצעו "פסקי דין מהפכניים" נגד "כמה מהעבריינים הבכירים" שהוכח כי היו מעורבים בביזה.
כמה תושבים בעזה וכלי תקשורת פלסטיניים דיווחו כי הזרוע הצבאית של חמאס הטילה עוצר מהשעה 21:00 כדי להגביל את תנועת האזרחים ולרדוף אחר עבריינים.
בכירי האו"ם התריעו מפני המצב ההומניטרי ההולך ומחמיר ברצועה, שהוחרבה בעקבות המתקפה הישראלית שהחלה לאחר מתקפת חמאס ב־7 באוקטובר 2023.
כמה תושבים בעזה וכלי תקשורת פלסטיניים דיווחו כי הזרוע הצבאית של חמאס הטילה עוצר מהשעה 21:00 כדי להגביל את תנועת האזרחים ולרדוף אחר עבריינים
ישראל מצדיקה את המצור שהטילה על הכנסת סיוע לעזה, בטענה שחמאס גונב את האספקה המיועדת לאוכלוסייה האזרחית ומפנה אותה לכוחותיו – טענה שחמאס מכחיש.
עם זאת, הבעיה החמירה ככל שהמצור נמשך, והציבה אתגר לחמאס, שהתמודד עם מחאות בלתי סדירות של תושבים בעזה הזועמים על מחסור במזון שמגיע לרצועה.
כנופיות לוקחות כסף וטלפונים
"הכנופיות האלה, חלקן חמושות, הטילו טרור על אנשים. הן לא רק גנבו מזון, אלא גם עצרו אנשים בדרכים ולקחו מהם כסף וטלפונים", אמר אחמד, תושב עזה שביקש לא לציין את שמו המלא.
"הם מסייעים לכיבוש להרעיב אותנו; צריך להתייחס אליהם כאל משתפי פעולה", אמר לרויטרס.
סוכנות הידיעות ספא, המקורבת לחמאס, דיווחה כי משרד הפנים הקים כוח חדש המונה 5,000 איש שתפקידו להיאבק בבוזזים ובכנופיות החמושות. עם זאת, עבודת כוחות המשטרה המקומיים שובשה בשל תקיפות כטב"מים ישראליים נגד כל פלסטיני חמוש המזוהה.
סוכנות הידיעות ספא דיווחה שמשרד הפנים הקים כוח שתפקידו להיאבק בבוזזים ובכנופיות החמושות. עם זאת, עבודת כוחות המשטרה המקומיים שובשה כי ישראל תוקפת כל חמוש פלסטיני שהיא מזהה
חמאס פרס אלפי שוטרים וכוחות ביטחון ברחבי הרצועה לאחר שהפסקת האש נכנסה לתוקף בינואר, אך נוכחותו הצבאית הצטמצמה באופן חד מאז שישראל חידשה את התקיפות הנרחבות במרץ.
בתוך כך, תקיפות צה"ל ברצועה גבו את חייהם של לפחות 40 בני אדם ב־24 השעות האחרונות, כך נמסר ממשרד הבריאות בעזה.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו