שר ההגנה של איראן, עזיז נאסירזאדה, אמר היום כי טהרן תגיב בתקיפות אם ארצות הברית או ישראל יתקפו אותה.
דבריו של נאסירזאדה נאמרו לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו הבטיח לנקום באיראן בעקבות ירי הטיל שבוצע על ידי החות'ים, הנתמכים על ידי טהרן, ונחת סמוך לנמל התעופה בן-גוריון.
"אם המלחמה תיפתח על ידי ארצות הברית או המשטר הציוני (ישראל), איראן תפגע באינטרסים שלהם, בבסיסים ובכוחות שלהם – היכן שיהיו ומתי שיידרש", אמר נאסירזאדה לטלוויזיה הממלכתית באיראן.
החות'ים מתימן, הנתמכים בידי איראן, שיגרו היום טיל שנחת סמוך לנמל התעופה בן-גוריון, תוך שהם מצהירים כי הם פועלים מתוך סולידריות עם הפלסטינים ברצועת עזה.
"אם המלחמה תיפתח על ידי ארצות הברית או המשטר הציוני (ישראל), איראן תפגע באינטרסים שלהם, בבסיסים ובכוחות שלהם – היכן שיהיו ומתי שיידרש"
"תקיפות החות'ים מגיעות מאיראן. ישראל תגיב על התקיפה נגד נמל התעופה המרכזי שלנו וגם – בזמן ובמקום לבחירתנו – נגד אדוני הטרור האיראנים שלהם", כתב נתניהו ברשת החברתית "אקס".
בהתאם לעמדה הרשמית של איראן, נאסירזאדה אמר כי החות'ים פועלים מתוך מניעים עצמאיים.
החות'ים, בעלי ברית של איראן, משגרים טילים וכלי טיס לא מאוישים לעבר ישראל כתמיכה בלוחמי חמאס. ארצות הברית מבצעת תקיפות נגד מעוזי החות'ים בתימן מאז 15 במרץ, ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ התחייב לראות באיראן אחראית לכל תקיפה של המיליציה.
לאיראן "אין עוינות כלפי מדינות שכנות", אך במקרה של תקיפה, הבסיסים האמריקאיים באזור ייחשבו למטרות של טהרן, אמר נאסירזאדה
לאיראן "אין עוינות כלפי מדינות שכנות", אך במקרה של תקיפה, הבסיסים האמריקאיים באזור ייחשבו למטרות של טהרן, הוסיף נאסירזאדה.
דבריו של השר נאמרו זמן קצר לאחר שאיראן חשפה היום טיל בליסטי חדש מבוסס דלק מוצק בשם "קאסם בסיר", בעל טווח של 1,200 קילומטרים, כך דיווחה התקשורת הממלכתית באיראן.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו