JavaScript is required for our website accessibility to work properly. ישראל הרסה אתמול כ־25 מבנים בכפר הפלסטיני חירבת חילת א־דבע | זמן ישראל

ישראל הרסה אתמול כ־25 מבנים בכפר הפלסטיני חירבת חילת א־דבע

הריסה של מבנים לא חוקיים באום אל-חיראן שבנגב, 18 בינואר 2017
הריסה של מבנים לא חוקיים באום אל-חיראן שבנגב, 18 בינואר 2017

ישראל הרסה אתמול כ־25 מבנים בכפר הפלסטיני חירבת חילת א־דבע שבהרי חברון הדרומיים, שלוש שנים לאחר פסיקת בג"ץ שקבעה כי התושבים הגיעו למקום לאחר שהוכרז שטח אש.

בין המבנים שנהרסו היו גם בתים שבהם התגוררו כ־120 בני אדם. הכפר שוכן בשטח המוגדר כשטח אש של צה"ל, ובשנת 2022 קבע בג"ץ כי לתושבים אין זכויות במקום כיוון שהתיישבו בו לאחר ההכרזה, ולכן המדינה רשאית לפנותם.

אף שבפועל ישראל נמנעה מביצוע הריסות באזור במשך שנים, לפני כחודשיים התחדשו העבודות – תחילה בכפרים הסמוכים, ולאחר מכן גם בחירבת חילת א־דבע.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 12 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.