JavaScript is required for our website accessibility to work properly. עשרות אמנים שלקחו בעבר חלק באירוויזיון דורשים שישראל לא תשתתף בתחרות | זמן ישראל

עשרות אמנים שלקחו בעבר חלק באירוויזיון דורשים שישראל לא תשתתף בתחרות

שלט של האירוויזיון בזנקט יאקובסהלה, האתר בבזל שבו תיערך התחרות, 30 באפריל 2025 (צילום: Fabrice COFFRINI / AFP)
Fabrice COFFRINI / AFP
שלט של האירוויזיון בזנקט יאקובסהלה, האתר בבזל שבו תיערך התחרות, 30 באפריל 2025

עשרות משתתפים לשעבר בתחרות האירוויזיון חתמו על מכתב בדרישה מאיגוד השידור האירופי (EBU) לשלול את השתתפותה של ישראל בתחרות השנה שתתקיים בבזל שבשווייץ, בשל המלחמה נגד חמאס ברצועת עזה.

החותמים מאשימים את תאגיד השידור כאן, החבר באיגוד השידור האירופי, ב"שיתוף פעולה עם רצח העם שמבצעת ישראל בפלסטינים ברצועת עזה, ובשלטון האפרטהייד והכיבוש הצבאי רב השנים על העם הפלסטיני כולו".

משרדי תאגיד השידור כאן בירושלים, 31 בינואר 2023 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
משרדי תאגיד השידור כאן בירושלים ב-2023 (צילום: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)

המכתב מתייחס להחרמת רוסיה מהתחרות בעקבות הפלישה לאוקראינה, וטוען לקיומו של "סטנדרט כפול". עוד נכתב כי ההחלטה לאפשר לישראל להשתתף בתחרות בשנה שעברה הובילה ל"תחרות הפוליטית, הכאוטית והלא נעימה ביותר בהיסטוריה של האירוויזיון".

האיגוד השיב בעבר שהוא מגונן על זכותה של ישראל להשתתף, והסביר כי רוסיה הורחקה לאחר שגוף השידור הציבורי שלה הפר את כללי הארגון ואת עצמאות השידור הציבורי.

על המכתב חתומים יותר מ־70 משתתפים לשעבר, בהם כותבי שירים, זמרי ליווי ורקדנים. בין הבולטים שבחותמים – סלוודור סובראל מפורטוגל, שניצח בתחרות ב־2017, הזמרת הבריטית מיי מולר, שהתחרתה ב־2023, ולהקת Gate, שייצגה את נורווגיה בשנה שעברה.

יובל רפאל במסיבת עיתונאים בתל אביב, 9 במרץ 2025 (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
יובל רפאל במסיבת עיתונאים בתל אביב בחודש מרץ האחרון (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)

עדן גולן, שייצגה את ישראל בתחרות בשנה שעברה שנערכה במאלמה שבשוודיה, התמודדה עם מחאות רמות וקריאות בוז, ואמצעי האבטחה ההדוקים מנעו ממנה לצאת מבית המלון לאורך רוב ימי התחרות. השנה פרסם איגוד השידור האירופי תקנון מחמיר חדש, האוסר על מתמודדים להתבטא פוליטית בפומבי וכן לאיים או להטריד משתתפים אחרים.

יובל רפאל, שתייצג את ישראל השנה עם השיר New Day Will Rise בחצי הגמר שייערך בשבוע הבא, קיימה היום את החזרה הראשונה שלה בבזל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום רביעי, 1 ביולי 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.