JavaScript is required for our website accessibility to work properly. הצלב האדום קורא לממשלות לפעול כעת כדי לשים קץ ל"זוועה" בעזה | זמן ישראל

הצלב האדום קורא לממשלות לפעול כעת כדי לשים קץ ל"זוועה" בעזה

פלסטינים במחנה נוסיירת ברצועת עזה עומדים בתור לקבל ארוחה חמה מתוכנית המזון העולמית של האו"ם, 26 באפריל 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)
Eyad BABA / AFP
פלסטינים במחנה נוסיירת ברצועת עזה עומדים בתור לקבל ארוחה חמה מתוכנית המזון העולמית של האו"ם, 26 באפריל 2025

ממשלות חייבות לפעול עכשיו כדי לעצור את הזוועה בעזה, כך אמר היום מנכ"ל הצלב האדום, והוסיף כי הסבל ברצועה הגיע לנקודה שבה הוא "מעמיד בסימן שאלה את בסיס האנושיות שלנו".

"זוהי שעת הכרעה עבור מדינות, עבור שחקנים בינלאומיים ועבור כל הצדדים, שלא לאפשר לזוועה הזו להימשך ללא הפרעה", אמר פייר קרהנבול, מנכ"ל הוועד הבינלאומי של הצלב האדום, במסיבת עיתונאים בז'נבה.

"כולם צריכים לחוש זעזוע עמוק לנוכח המתרחש בעזה", אמר, מבלי להטיל אחריות על צד מסוים. "אני לא מסוגל להשלים עם המחיר האנושי של הסכסוך הזה, ולמען האמת – אם זהו עתיד הלחימה, כולנו צריכים להיות מבועתים".

"כולנו צריכים להבין שזה מעמיד בסימן שאלה את בסיס האנושיות שלנו", הוסיף.
הצלב האדום כבר התריע כי תגובתו ההומניטרית ברצועה נמצאת על סף קריסה, וקרהנבול אמר היום כי הימים הקרובים יהיו "מכריעים ללא ספק". "יגיע רגע שבו יאזל כל מה שנשאר", אמר.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 3 באוגוסט 2026

מה שחשוב ומעניין עכשיו

סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.