שגריר ארצות הברית בישראל מייק האקבי ערך הבוקר (שישי) מסיבת עיתונאים בשגרירות בירושלים והכריז על תחילת מבצע הכנסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה. במסיבת העיתונאים הראשונה שלו מאז מונה לשגריר אמר האקבי שמבצע הכנסת הסיוע ההומניטרי היא תוכנית אמריקאית, וצה"ל או ממשלת ישראל לא עומדים מאחורי התוכנית בשום צורה. "יש גופים בינלאומיים ועמותות צדקה שלא היו מוכנים לקחת חלק אם זה היה מבצע צה"לי ולפיכך כל הדיווחים על היות המאמץ הזה מאמץ ישראלי אינם נכונים".
האקבי ציין שבשלב ראשון יוכנס מזון לכחמש נקודות חלוקה עיקריות ומאותן נקודות חלוקה ארגונים בינלאומיים יחלו בהפצת המזון בתוך הרצועה, כך שחמאס לא יגנוב את המזון ולא ישלול את האוכל והתרופות מן האוכלוסייה המקומית.
"התהליך התחיל. מדובר בהפצת האוכל באופן בטוח לאנשים הזקוקים לו באופן אנוש, וזה ייעשה באופן שבו חמאס לא ישתלט על האוכל. עד עכשיו חמאס גנב את האוכל מן האנשים, מכר את המזון בשוק השחור ובכסף רכש עוד נשק. שלא יהיה ספק מי אחראי למצב בתוך עזה – חמאס אחראי ב-100% למצב המחריד שנוצר שם. הם יכלו להביא את המלחמה לידי סיום מזמן. הם ממשיכים להחזיק את החטופים ואחראים למצב ולא מספקים אוכל לאוכלוסייה. מדובר במאמץ נרחב המחייב שותפות עם ארגונים בינלאומיים. אנחנו לא נציין את שמות הארגונים והגופים המעורבים בשלב הזה, כיוון שנותרו פרטים רבים לסגור".
האקבי ציין שהתפקיד של צה"ל במבצע ההומניטרי יהיה אבטחת הפעילות מתוך אזורי הפרימטר וכי מעבר לכך אין לצה"ל מעורבות ישירה בפרויקט.
באשר למימון הפרויקט, האקבי ציין כי רובו מבוסס על תרומות של מדינות ושל עמותות וכי הוא מזמין כל מי שמוכן לסייע לתרום כסף "בין אם זה אזרחים פרטיים, ארגונים בינלאומיים או מדינות, אנחנו נשמח שכולם ישתתפו במימון הפרויקט החשוב הזה".
מגילת העצמאות הבטיחה שוויון. אבל מציאות של התנכלויות, ניכור ואוזלת יד דוחפת חלק מהנוצרים בארץ לעזוב.
* * *
באחד מימי שישי האחרונים, הסלולרי שלי צלצל. על הקו, חברתי ג'. "קניתי דירה ביוון. אני עוזבת", היא אמרה.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
ראש ממשלת קנדה מארק קרני הוא כלכלן מנוסה בזירה העולמית. הוא כיהן, בין היתר, כנגיד בנק קנדה, נגיד בנק אנגליה וכשליח המיוחד של האו"ם לפעילות אקלים ופיננסים. בספרו "Value(s): Building a Better World for All", הוא כותב:
"הנטל שאנו מעבירים לדור הבא – מחובות ממשלתיים הולכים ותופחים, פנסיות שאינן ממומנות, מערכות בריאות ורווחה שאינן מספקות ועד אסונות סביבתיים – הוא לא הוגן, לא שוויוני ולא אחראי".
ד"ר אמיר יובל הוא מרצה לשעבר בחוג למדע-המדינה באוניברסיטת חיפה וב"מכללת כנרת". מאמרי דעה שלו התפרסמו באתר "עבודה שחורה" ובעיתון הארץ. מנתח את הפוליטיקה באמצעות המושג: "גלוקליזציה", המתייחס לשינויים בתפקידי מוסדות המדינה והמוסדות המוניציפאליים בעידן הגלובלי (בשלב ה"פופוליזם"). הניתוח הוביל אותו למסקנה ש"פוליטיזציה" של המוסדות הציבוריים אינה הבעיה אלא חלק מהפתרון ולכן הוא תומך במודל האירופי של שירותים ציבוריים וסוציאל-דמוקרטיה.
פוסטים המתפרסמים בבלוגים של זמן ישראל מייצגים את כותביהם בלבד. הדעות, העובדות וכל תוכן המוצג בפוסט זה הם באחריות הבלוגר/ית וזמן ישראל אינו נושא באחריות להם. במקרה של תלונה, אנא צרו קשר.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנותגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנועכשיו, כשנדמה לפי שעה שהפסקת האש בכל החזיתות מתייצבת, מגיע זמן דין וחשבון. לא רק לגבי לקחים באשר להתמודדות הצבאית והביטחונית, אלא בדיקה מעמיקה של מה שעבר וקרה לאנשים שהתכווצו במרחבים המוגנים, לא אחת כמה פעמים ביום ובלילה, ולרבים מהם לא ניתנה תשובה למצוקותיהם.
במלחמה הזו, כשהעורף היה החזית, עדיין לא התחלנו בלמידת הלקחים האזרחיים ממצב החירום שנכפה עלינו. והפעם אני רוצה לכוון דווקא לאוכלוסייה המבוגרת מגיל 65 פלוס. כ-20 אחוזים מאוכלוסיית הארץ הזו.
פאר לי שחר היא עיתונאית, חברה בוועד הפעיל של מפקדים למען ביטחון ישראל, בוועדת ההיגוי של פורום ארגוני השלום ופעילת שלום בתנועת נשים עושות שלום. היא חברה במועצה הדתית של עיריית תל אביב. בעלת ותק של עשרות שנים בתקשורת - בגלי צה"ל (ככתבת הראשונה ביומני החדשות) וככתבת מדינית ופוליטית בעיתונים חדשות ועל המשמר ועורכת ומגישה יומני חדשות ותוכניות מלל ברשת ב של קול ישראל.






















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו