JavaScript is required for our website accessibility to work properly. כוחות צה״ל פתחו באש לעבר פלסטינים ליד מרכז סיוע, חמאס: 24 נהרגו | זמן ישראל

כוחות צה״ל פתחו באש לעבר פלסטינים ליד מרכז סיוע, חמאס: 24 נהרגו

נזק מתקיפת צה"ל ברצועת עזה, 1 ביוני 2025 (צילום: BASHAR TALEB / AFP)
BASHAR TALEB / AFP
נזק מתקיפת צה"ל ברצועת עזה, 1 ביוני 2025

בפעם השלישית בתוך שלושה ימים, צה"ל מסר כי כוחותיו פתחו באש לעבר חשודים פלסטינים שהתקרבו לעמדות צה"ל במרחק של כ־500 מטר ממתחם חלוקת סיוע הומניטרי באזור רפיח שבדרום רצועת עזה.

על פי משרד הבריאות של חמאס ברצועה, 24 בני אדם נהרגו באירוע ועשרות נוספים נפצעו. מספר הנפגעים לא אומת ממקור בלתי תלוי.

פלסטינים נושאים קופסאות סיוע הומניטרי מטעם קרן הסיוע לעזה (GHF) ממרכז חלוקה במרכז רצועת עזה, 29 במאי 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)
פלסטינים נושאים קופסאות סיוע הומניטרי מטעם קרן הסיוע לעזה (GHF) ממרכז חלוקה במרכז רצועת עזה, 29 במאי 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)

לפי הודעת צה"ל, בזמן שקבוצות של פלסטינים עשו את דרכן לאתר חלוקת הסיוע ברפיח דרך מסלולים מאורגנים, זיהו הכוחות כמה חשודים שהתקרבו לעברם תוך סטייה מהציר המוגדר, במרחק של כחצי קילומטר ממתחם הסיוע.

"צה"ל ביצע ירי אזהרה, וכאשר החשודים לא התפזרו – בוצע ירי נוסף סמוך אליהם", נמסר.

הצבא הוסיף כי הוא מודע לדיווחים על נפגעים וכי נפתחה חקירה לבירור נסיבות האירוע.

הקרן ההומניטרית של עזה (GHF), הגוף הנתמך על ידי ארצות הברית וישראל ואחראי על חלוקת הסיוע ברצועה, מסרה כי חלוקת הסיוע הבוקר עברה ללא תקריות.

פעילות חיילי צה"ל בעזה, מאי 2025 (צילום: דובר צה
פעילות חיילי צה"ל בעזה, מאי 2025 (צילום: דובר צה"ל)

בצה"ל מדגישים כי הם מאפשרים ל־GHF לפעול "באופן עצמאי לחלוקת סיוע לתושבי הרצועה ולמניעת הגעתו לארגון הטרור חמאס".

"כוחות צה"ל אינם מונעים את הגעת תושבי עזה לאתרי החלוקה. הירי בוצע כחצי קילומטר מהאתר, לעבר חשודים שהתקרבו אל הכוחות באופן שאיים עליהם", נמסר.

GHF הכחישה בעבר דיווחים על כאוס ועל ירי בסמוך לאתרי החלוקה שלה, הפועלים כולם בתוך אזורים צבאיים ישראליים. צה"ל מצידו הודה כי במקרים קודמים בוצע ירי אזהרה מחוץ לאתרי החלוקה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שלישי, 30 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.