המנהיג העליון של איראן, אייתוללה עלי חמינאי, אמר היום כי טהרן לא תוותר על העשרת האורניום – ודחה בכך דרישה מרכזית של ארצות הברית בניסיון לפתור את מחלוקת הגרעין המתמשכת, שלדבריו מנוגדת לאינטרסים של הרפובליקה האסלאמית.
הצעתה של ארצות הברית להסכם גרעין חדש הועברה לאיראן ביום שבת באמצעות עומאן, שתיווכה בשיחות בין שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י לבין שליחו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ למזרח התיכון, סטיב ויטקוף.
לאחר חמישה סבבים של שיחות, נותרו כמה סוגיות קשות לגישור, בראשן התעקשותה של איראן על שמירת יכולת העשרה בשטחה וסירובה לשלוח את כל מלאי האורניום המועשר שברשותה אל מחוץ למדינה – מלאי שעשוי לשמש חומר גלם לפצצה גרעינית.
"העשרת האורניום היא המפתח לתוכנית הגרעין שלנו, והאויבים מתמקדים בה", אמר חמינאי בנאום טלוויזיוני. ההצעה האמריקאית "סותרת את אמונת האומה שלנו בעצמאות ואת העיקרון ש'אנחנו יכולים'", הוסיף.
"המנהיגים החצופים והמתנשאים של אמריקה דורשים שוב ושוב שלא תהיה לנו תוכנית גרעין. מי אתם שתקבעו אם איראן צריכה העשרה?", אמר.
טהרן טוענת כי מטרתה לשלוט בטכנולוגיה גרעינית לצורכי שלום, ומכחישה מזה שנים את טענות המערב שלפיהן היא חותרת להשגת נשק גרעיני.
שלשום דיווחה רויטרס כי טהרן צפויה לדחות את ההצעה האמריקאית בטענה שהיא "בלתי קבילה", שכן אינה כוללת ריכוך בעמדת וושינגטון בנושא ההעשרה ואינה מתחשבת באינטרסים של איראן.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו