JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גורמי בריאות ברצועה: 17 פלסטינים נהרגו מירי ישראלי בסמוך לאתר סיוע | זמן ישראל

גורמי בריאות ברצועה: 17 פלסטינים נהרגו מירי ישראלי בסמוך לאתר סיוע

פלסטינים צועדים סמוך לנקודת חלוקת סיוע במסדרון נצרים שבמרכז רצועת עזה, 9 ביוני 2025 (צילום: עלי חסן/פלאש90)
עלי חסן/פלאש90
פלסטינים צועדים סמוך לנקודת חלוקת סיוע במסדרון נצרים שבמרכז רצועת עזה, 9 ביוני 2025

לפחות 17 פלסטינים נהרגו ועשרות נוספים נפצעו היום מירי ישראלי, כשאלפי עקורים התקרבו לאתר החלוקה של קרן הסיוע ההומניטרי לעזה (GHF) במרכז הרצועה – כך מסרו גורמי בריאות מקומיים.

פרמדיקים מסרו כי הפצועים וההרוגים פונו לשני בתי חולים: בית החולים אל־עוודה שבמחנה נוסייראת במרכז הרצועה ובית החולים אל־קודס שבעיר עזה.

פלסטינים צועדים סמוך לנקודת חלוקת סיוע במסדרון נצרים שבמרכז רצועת עזה, 9 ביוני 2025 (צילום: עלי חסן/פלאש90)
פלסטינים צועדים בסמוך לנקודת חלוקת סיוע במסדרון נצרים, אתמול (צילום: עלי חסן/פלאש90)

צה"ל מסר כי הוא בודק את האירוע. בשבוע שעבר הוא הזהיר את תושבי הרצועה לבל יתקרבו לדרכים המובילות לאתרי GHF בין השעות 18:00 ו־6:00, והגדיר אותן "אזורים צבאיים סגורים".

קרן הסיוע לא מסרה תגובה מיידית על האירוע שהתרחש אתמול.

הקרן החלה לחלק חבילות מזון בעזה בסוף מאי, במסגרת מודל חדש של חלוקת סיוע, שלטענת האו"ם אינו ניטרלי ואינו חסר פניות.

פלסטינים רבים מספרים כי הם נאלצים ללכת שעות כדי להגיע לאתרים – מה שמאלץ אותם לצאת לדרך עוד לפני עלות השחר כדי להספיק לקבל מזון.

עקורים פלסטינים נושאים אספקה שחילקה קרן הסיוע לעזה במרכז רצועת עזה, 8 ביוני 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)
עקורים פלסטינים נושאים אספקה שחילקה קרן הסיוע לעזה במרכז הרצועה, שלשום (צילום: Eyad BABA / AFP)

בעוד הקרן טוענת כי לא אירעו תקריות באתרים המאובטחים שלה, פלסטינים שביקשו לקבל סיוע תיארו מצב של כאוס, והדרכים לאתרים רצופות מהומות ואלימות.

"יצאתי לשם בשתיים בלילה, בתקווה לקבל קצת אוכל. בדרך ראיתי אנשים חוזרים בידיים ריקות – אמרו שהמזון אזל תוך חמש דקות. זה מטורף, וזה פשוט לא מספיק", אמר מוחמד אבו עמר, בן 40 ואב לשניים.

"יצאתי לשם בשתיים בלילה, בתקווה לקבל מעט אוכל. בדרך ראיתי אנשים חוזרים בידיים ריקות – אמרו שהמזון אזל תוך חמש דקות. זה מטורף, וזה פשוט לא מספיק"

"עשרות אלפים מגיעים מהמרכז וגם מהצפון. יש כאלה שהלכו יותר מ־20 קילומטרים – רק כדי לחזור מאוכזבים", אמר לרויטרס דרך אפליקציית צ'אט. הוא סיפר ששמע את הירי אך לא ראה מה בדיוק התרחש.

עקורים פלסטינים נושאים אספקה שחילקה קרן הסיוע לעזה במרכז רצועת עזה, 8 ביוני 2025 (צילום: Eyad BABA / AFP)
עקורים פלסטינים נושאים אספקה שחילקה קרן הסיוע לעזה במרכז הרצועה, שלשום (צילום: Eyad BABA / AFP)

ישראל אפשרה חידוש חלקי של חלוקת הסיוע בהובלת האו"ם ב־19 במאי, לאחר מצור של 11 שבועות על הרצועה, כשמומחים מזהירים מפני סכנת רעב מתמשכת. לדברי האו"ם, הסיוע שנכנס לרצועה הוא "טיפה בים".

עדים מסרו כי לפחות 40 משאיות קמח שיועדו למחסני האו"ם נשדדו על ידי פלסטינים עקורים נואשים או על ידי גנבים בסמוך לכיכר נאבולסי לאורך כביש החוף בעיר עזה.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שני, 29 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.