למעלה ממאתיים בני אדם נהרגו היום כאשר מטוס של אייר אינדיה, שהיה בדרכו ללונדון ועליו 242 נוסעים, התרסק דקות לאחר שהמריא מהעיר אחמדאבאד שבמערב, כך נמסר מהרשויות – באסון התעופה הקשה ביותר בעולם בעשור האחרון.
המטוס התרסק באזור מגורים, ונחת על מעונות סטודנטים של מכללה לרפואה בסמוך לשדה התעופה במהלך שעת ארוחת הצוהריים. הוא היה בדרכו לנמל התעופה גטוויק שמדרום לבירה הבריטית.
מפקד משטרת העיר, ג"ס מאליק, מסר ל"רויטרס" כי 204 גופות חולצו מזירת ההתרסקות. לא דווח על ניצולים, וה"אינדיאן אקספרס" דיווח כי כל 242 האנשים שעלו למטוס נהרגו, בהסתמך על דברי המשטרה.
מאליק אמר כי בין ההרוגים עשויים להיות גם נוסעים וגם אנשים שנהרגו על הקרקע.
קרובי משפחה התבקשו למסור דגימות דנ"א כדי לזהות את הגופות, כך מסר מזכיר הבריאות של מדינת המחוז, דהננג'אי דווידי.
"המבנה שעליו התרסק המטוס הוא מעונות לרופאים… פינינו כ־70% עד 80% מהאזור, ונפנה את השאר בקרוב", אמר קצין משטרה בכיר לכתבים.
תמונות וסרטונים מהאזור מראים חלקים מפוזרים של גוף המטוס סביב המבנה. זנב המטוס נתקע על גג הבניין.
ערוץ הטלוויזיה ההודי CNN News-18 דיווח כי המטוס התרסק על אזור חדר האוכל של מעונות המכללה לרפואה הממשלתית .B.J, והרג גם סטודנטים לרפואה רבים.
מקור מסר ל"רויטרס" שעל סיפון המטוס היו 217 מבוגרים, 11 ילדים ושני תינוקות. מתוך אלה, 169 היו אזרחים הודים, 53 בריטים, שבעה פורטוגלים וקנדי אחד, כך לפי הודעת אייר אינדיה.


תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו