JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גורמים בצה"ל: הטילים שאיראן שיגרה לעבר ישראל אינם מתמרנים | זמן ישראל

גורמים בצה״ל: הטילים שאיראן שיגרה לעבר ישראל אינם מתמרנים

מיירטים של מערכת ההגנה האווירית משוגרים לעבר טיל מאיראן בשמי תל אביב, 14 ביוני 2025 (צילום: AP Photo/Leo Corre)
AP Photo/Leo Corre
מיירטים של מערכת ההגנה האווירית משוגרים לעבר טיל מאיראן בשמי תל אביב, 14 ביוני 2025

בניגוד לטענות איראן, גורמים בצה"ל אומרים כי הטילים ששיגרה לעבר ישראל אינם טילים מתמרנים.

סוכנות הידיעות האיראנית פארס טענה הבוקר כי ישראל הותקפה בטיל הבליסטי המונחה מסוג "חאג' קאסם", שאיראן חשפה במאי והצהירה כי הוא מצויד בראש קרב מתמרן.

לדברי גורמי צה"ל, הטילים ששיגרה איראן ביומיים האחרונים דומים לאלה שנורו לעבר ישראל באפריל ובאוקטובר 2024.

צה"ל כבר הבהיר בעבר כי לאיראן אין טילים על־קוליים, וכי הטילים ששוגרו לעבר ישראל אינם טילים מתמרנים. גורם צבאי אמר לזמן ישראל כי הטילים האיראניים "הם לא משהו שאנחנו לא יודעים ליירט".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 15 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.