JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שר החוץ של גרמניה: גרמניה, צרפת ובריטניה מוכנות לנהל שיחות עם איראן | זמן ישראל

שר החוץ של גרמניה: גרמניה, צרפת ובריטניה מוכנות לנהל שיחות עם איראן

שר החוץ של גרמניה, יוהאן ואדפול, עם הגעתו לפגישת שרי החוץ של האיחוד האירופי בבניין המועצה האירופית בבריסל שבבלגיה, 20 במאי 2025 (צילום: AP Photo/Virginia Mayo)
AP Photo/Virginia Mayo
שר החוץ של גרמניה, יוהאן ואדפול, עם הגעתו לפגישת שרי החוץ של האיחוד האירופי בבניין המועצה האירופית בבריסל שבבלגיה, 20 במאי 2025

גרמניה, צרפת ובריטניה מוכנות לנהל שיחות מיידיות עם איראן בנוגע לתוכנית הגרעין של טהרן, בניסיון להביא להרגעת המצב במזרח התיכון – כך אמר שר החוץ הגרמני יוהאן ודפול.

ודפול, המבקר במזרח התיכון, אמר כי הוא מנסה לתרום להרגעת העימות בין ישראל לאיראן, והדגיש כי טהרן לא ניצלה בעבר את ההזדמנות לקיים שיחות בונות.

"אני מקווה שזה עדיין אפשרי", אמר ודפול לרשת הציבורית הגרמנית ARD במוצאי שבת. "גרמניה מוכנה, יחד עם צרפת ובריטניה. אנו מציעים לאיראן משא ומתן מיידי על תוכנית הגרעין, אני מקווה שההצעה תתקבל".

"זהו גם תנאי מרכזי להשגת רגיעה בסכסוך – שאיראן לא תהווה עוד סכנה לאזור, למדינת ישראל או לאירופה".
ודפול, שנמצא היום בעומאן, אמר כי הסכסוך יסתיים רק כאשר יופעל לחץ על איראן וישראל מכל הכיוונים.

"יש ציפייה משותפת שבמהלך השבוע הקרוב ייעשה ניסיון רציני מצד שני הצדדים לקטוע את מעגל האלימות", אמר.

כשנשאל אם הוא סבור שממשלת איראן עלולה ליפול השיב ודפול כי הוא מניח שהפלת הממשל בטהרן אינה מהווה יעד של ישראל.

בנוגע לעזה אמר ודפול כי המצב ההומניטרי ברצועה בלתי קביל, וקרא לישראל לאפשר גישה בלתי מוגבלת לארגוני סיוע.

"הרעב, המוות והסבל של האנשים בעזה חייבים להיפסק", אמר, והוסיף כי חמאס הוא האחראי לעימות – וכי הארגון חייב לשחרר את החטופים המוחזקים בעזה מאז מתקפת חמאס על דרום ישראל באוקטובר 2023.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 15 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.