איראן שיגרה כ־350 טילים בליסטיים לעבר ישראל מאז יום שישי, ורובם המוחלט יורט – כך לפי נתונים עדכניים של צה"ל.
במתקפה שאירעה בסביבות השעה 4:00 לפנות בוקר על אזור המרכז ואזור חיפה, שוגרו כ־40 טילים.
בצה"ל אומרים כי שלושה מוקדי פגיעה מרכזיים זוהו במתקפה הלילית, ובהם נהרגו שמונה בני אדם ונפצעו 95.
ארבעה נהרגו בפתח תקווה, שלושה בחיפה ואחד בבני ברק.
בסך הכול, נהרגו עד כה 24 בני אדם במתקפות הטילים הבליסטיים של איראן מאז יום שישי. המספר צפוי לעלות, שכן אדם נוסף מוגדר נעדר – ככל הנראה נהרג בתקיפת בניין בעיר בת ים.
לפי צה"ל, כל מטח כולל בדרך כלל כ־30–40 טילים. עם זאת, גורמים בצבא מוסרים כי איראן מנסה לשגר מאות טילים בכל פעם, אך תקיפות חיל האוויר הישראלי נגד משגרי טילים באיראן משבשות את ניסיונותיה.
בכל מטח, בין 5% ל־10% מהטילים מצליחים לחדור את ההגנה ולהתפוצץ בשטח ישראל. זה כולל גם טילים שצה"ל בחר שלא ליירט "על פי מדיניות", כדי לאפשר להם לפגוע בשטחים פתוחים בלי לגרום נזק לתשתיות, וגם טילים שלא יורטו, פגעו באזורים מיושבים וגרמו לנפגעים ולנזק.
צה"ל שב ומדגיש כי אף שמערך ההגנה האווירית השכבתית של ישראל מתקדם מאוד – הוא אינו הרמטי. לכן נדרש מהציבור להישמע להוראות פיקוד העורף ולהיכנס למרחבים מוגנים עם הישמע אזעקות.
רוב הטילים האיראניים כוונו עד כה לאזורי תל אביב וחיפה – הערים הצפופות ביותר – ובמידה פחותה גם לאזור באר שבע. המשמעות היא שגם מספר קטן של טילים שלא יורטו עלול לגרום נזק כבד.
אחת השאלות הגדולות של קיומנו במזרח התיכון היא איך לנצח מלחמות, אם הצד השני חי בנרניה (סוג של), ובמציאות שלו לא יכולה להיות תבוסה.
העניין הוא, שתמיד ידענו לנצח – לא שהייתה לנו ברירה אחרת – אבל האויבים שלנו איכשהו לא הפכו למנוצחים. מנהיגי מדינות מובסות ומפקדי צבאות מרוסקים היו יוצאים למרפסת מעל אחת הכיכרות בדמשק, בעמאן או בקהיר, ומכריזים שבעצם הכל בסדר.
היסטוריון, מורה דרך ואיש חינוך. מחבר הספר "חומת סואץ" – ההיסטוריה המדינית של העימות בין ישראל לברית המועצות ב-1970. מתמקד במעורבות הסובייטית והרוסית במזרח התיכון ובהשפעתה על מדינת ישראל. במקביל, עוסק בעמיות יהודית וחוקר את "הכתמים הלבנים" בהיסטוריה ובגיאוגרפיה של עם ישראל.
במוצ"ש, אחרי ההקראה הקבועה של שמות החטופים, נקראנו לספור. עמדנו מתחת לגשר וצעקנו מאחת עד חמישים. עם כלביא רגיל לספור. סופרים בלילות, כי לא מצליחים להירדם וסופרים בימים, כי לא מצליחים להתרכז בשום דבר אחר.
סופרים, כי מספרים מייצגים איזה סדר. אחרי אחת בא שתיים ושלוש. וגם אם סופרים דברים נוראיים, הספירה נותנת תחושה שאיזה שהוא סדר עדיין קיים בעולם שלנו. בעולם שאיבד כל סדר, מלבד זה שאומר שאחרי שתיים בא שלוש ואחר כך ארבע.
ד"ר מיקי תודר גולדין היא פסיכולוגית קלינית ואנליטיקאית קבוצתית. התוכנית לפסיכותרפיה פסיכונאליטית בבית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב, בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת בר אילן ובמכון הישראלי לאנליזה קבוצתית. קליניקה פרטית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית בתל אביב.
מבצע "עם כלביא" היה הצלחה יוצאת מגדר הרגיל בכל הקשור להשגתה של עליונות אווירית בשמי איראן, שתורגמה לפגיעה חמורה בתשתיות הגרעין; להשמדת חלק ניכר ממערך הטילים הבליסטיים שאיימו על עורף ישראל; לחיסול בכירים במשמרות המהפכה האירניים ומדעני הגרעין; ולניצול ההצלחה להשמדת יכולותיו השיוריות של חיל האוויר האיראני. בנוסף נפגעו תשתיות אזרחיות כמו אוניברסיטאות, מאגרי אנרגיה, בנקים ועוד.
ההישגים הועצמו עם הצטרפותה של ארה"ב למערכה בתקיפה מהאוויר ומהים של מתקני הגרעין בפורדו, אספהאן ונתנז. התקיפה גרמה לנזק משמעותי במתקנים אלו, שללא ספק מעכבים את תכנית הגרעין האיראנית, ומשפרים את עמדת המיקוח האמריקאית במו"מ על הסכם גרעין חדש עם איראן.
פרופסור שאול חורב הוא קצין צה"ל בדימוס בדרגת תת-אלוף, כיהן כמפקד שייטת הצוללות, מפקד שייטת ספינות הטילים וסגן מפקד חיל הים. בשנים 2007–2015 כיהן כראש הוועדה לאנרגיה אטומית. כיום עומד בראשות המכון למדיניות ואסטרטגיה ימית במרכז לכלכלה כחולה וחדשנות בחיפה.
אם זה הולך כמו שטאזי ועושה קולות של שטאזי
הגיע הזמן לומר את דעתך
רוצים להגיב? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט? הצטרפו לזמן ישראל רוצים לפרסם פוסט ולהגיב לכתבות? הצטרפו לזמן ישראל רוצים שנשמור לכם את הלייקים שעשיתם? הצטרפו לזמן ישראל
- לכל תגובה ופוסט עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
- עמוד הפרופיל הפומבי שלך ירכז את כל התגובות שפרסמת בזמן ישראל
- אפשרות להגיש פוסטים לפרסום בזמן ישראל
- אפשרות להגיב לכתבות בזמן ישראל
- קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם