JavaScript is required for our website accessibility to work properly. טורקיה הגבירה את האבטחה בגבול עם איראן על רקע העימות עם ישראל | זמן ישראל

טורקיה הגבירה את האבטחה בגבול עם איראן על רקע העימות עם ישראל

נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן (צילום: AP Photo/Darko Vojinovic)
AP Photo/Darko Vojinovic
נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן

טורקיה הגבירה את האבטחה בגבול שלה עם איראן לנוכח העימות המתמשך בין ישראל לאיראן – כך אמר היום מקור במשרד ההגנה הטורקי, והוסיף כי אנקרה לא הבחינה בתנועת הגירה בלתי סדירה מאיראן.

המקור, שדיבר בעילום שם, מסר כי טורקיה ממשיכה לפתח מערכת הגנה אווירית וטילית רבת־שכבות ואינטגרטיבית, תוך שימוש במערכות מכ"ם ובחימוש מתוצרת מקומית, במטרה לשמור על רמת כוננות מבצעית גבוהה.

עוד נמסר כי מטוסי הכוננות המיידית של טורקיה המריאו לאחר שישראל פתחה בתקיפות נגד שכנתה מדרום־מזרח, איראן – וכי המטוסים ממשיכים לסייר לאורך הגבולות מחשש להפרת המרחב האווירי על ידי ישראל.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 15 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.