פיקוד העורף מעריך כי תקלה במערכת יירוט גרמה לנפילת מיירט בחיפה במהלך מתקפת הטילים הבליסטיים מאיראן – וזו הסיבה שלא נשמעה אזעקה בעיר הצפונית.
על פי ההודעה, בחיפה נשלחה התרעת חירום דרך מערכת שידור הסלולר, אך לא הופעלה אזעקה, שכן לא זוהו טילים בליסטיים שמכוונים לעיר. עם זאת, מיירט של מערכת ההגנה האווירית ככל הנראה שוגר בטעות ופגע בשטח העיר.
כתוצאה מהפגיעה, שלושה בני אדם נפצעו באורח קל ונמצאים במצב טוב, ונגרם נזק לרכוש.
דובר צה"ל מסר: נבדקת האפשרות שמדובר בכשל מיירט, לא מדובר בתקלה במערכת ההתרעה והופצה הנחיה מקדימה לאזור. האירוע מתוחקר.
במהלך המתקפה שוגרו לפחות 27 טילים בשני מטחים. טיל אחד פגע באזור מגורים בתל אביב וגרם לפציעתם של 13 בני אדם באורח קל. טיל נוסף פגע בבתים בנס ציונה, שם נפצעו שישה בני אדם באורח קל.
גבר נוסף נפצע באורח בינוני מרסיסים בכביש 431, בסמוך לבאר יעקב שבמרכז הארץ.
פיקוד העורף בודק גם אם נעשה שימוש בראש קרבי מסוג פצצת מצרר באחד הטילים ששוגרו הבוקר מאיראן, אך עד כה לא נמצאו לכך ראיות.
ארבעה חודשים לבחירות, הרוב המכריע כבר יודע למי יצביע
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו
בדצמבר 1928 הגיע סבא שלי, ראובן בצלאל זצ"ל, יחד עם הוריו, לירושלים. היה זה בסופו של מסע תלאות שנמשך קרוב לחודשיים. המסע החל בעיר הראת שבאפגניסטן ועבר דרך ערי איראן, עיראק וסוריה. על המסע עצמו אפשר לקרוא בפוסט "מאפגניסטן לירושלים דרך איראן, סיפורו של מסע משפחתי".
כל מסע נמדד גם ברגע שבו מגיעים ליעד.
דפנה צרויה היא אזרחית ותיקה, תל אביבית. פעילה ויזמית חברתית. נציגת תל אביב במועצת האזרחים הוותיקים הארצית, שהוקמה על ידי הגוינט וקרן דליה ואלי הורביץ. בעלת הפודקאסט "בטל בשישים", שבו יחד עם שני שותפים מדברים על הגיל השלישי מזווית ייחודית ועם הומור.
תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנובסוף השבוע האחרון, ב-8 במאי (ובתאריך העברי: י"ג באייר), ציינו חסידי חב"ד 74 שנים למותו של ישראל אריה לייב שניאורסון – דמות שכמעט אינה מוכרת לציבור הרחב.
ככל שמעמיקים בסיפור חייו, קשה לא לחוש כי מדובר באחת הדמויות החריגות, המרתקות והטרגיות ביותר שצמחו מתוך משפחת הדמות הרבנית אולי המוכרת ביותר בדור האחרון, מנחם מנדל שניאורסון, הרבי מלובביץ'.
מנדי שפירו הוא יוצר ומפיק טלוויזיה (עכשיו קרוב, מחובר/ת ועוד), בן 27 ואב לילד. בוגר ישיבות ומכון הסמכה לרבנות. דתל"ש. כותב בנושאי יהדות ודתות, היסטוריה, פילוסופיה, פסיכולוגיה, תרבות, אקטואליה ופוליטיקה.



















































































































תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך
תגובתך פורסמה! שתפו את עמוד הפרופיל שלכם
ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית
תמכו בנו