JavaScript is required for our website accessibility to work properly. שר החוץ של גרמניה: על איראן לנהל משא ומתן ישיר עם ארה"ב | זמן ישראל

שר החוץ של גרמניה: על איראן לנהל משא ומתן ישיר עם ארה"ב

שר החוץ של גרמניה, יוהאן ואדפול, עם הגעתו לפגישת שרי החוץ של האיחוד האירופי בבניין המועצה האירופית בבריסל שבבלגיה, 20 במאי 2025 (צילום: AP Photo/Virginia Mayo)
AP Photo/Virginia Mayo
שר החוץ של גרמניה, יוהאן ואדפול, עם הגעתו לפגישת שרי החוץ של האיחוד האירופי בבניין המועצה האירופית בבריסל שבבלגיה, 20 במאי 2025

שר החוץ של גרמניה אמר היום כי על איראן לנהל שיחות ישירות עם ארצות הברית בעקבות התקיפות האמריקאיות על מתקנים גרעיניים באיראן, אם כי האיחוד האירופי עדיין מוכן למלא תפקיד בתיווך המשא ומתן.

"איראן אומרת שהיא רוצה לנהל משא ומתן רק עם אירופה, ואנחנו רואים בכך סימן חיובי – אבל אנחנו גם אומרים שזה לא מספיק. אנחנו רוצים לראות את ארצות הברית מעורבת", אמר שר החוץ הגרמני יוהאן ודפול לכתבים בבריסל, לקראת פגישת שרי החוץ של האיחוד האירופי.

"אני מחדש את הקריאה שלי לאיראן להיות כעת מוכנה לשיחות. עם זאת, בשבועות האחרונים – וגם ממש עכשיו – ארצות הברית ביקשה מאיתנו להישאר בקשר, ולאירופה יש תפקיד", הוסיף.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // שבת, 15 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.