JavaScript is required for our website accessibility to work properly. לאחר הפסקה בת 20 יום – התחדשו הטיסות הבינלאומיות באיראן | זמן ישראל

לאחר הפסקה בת 20 יום - התחדשו הטיסות הבינלאומיות באיראן

נמל התעופה הבינלאומי על-שם האימאם חומייני בטהרן, 17 ביולי 2020 (צילום: AFP)
AFP
נמל התעופה הבינלאומי על-שם האימאם חומייני בטהרן, 17 ביולי 2020

נמל התעופה הבינלאומי על-שם האימאם חומייני באיראן קלט את טיסת החוץ הראשונה מאז חידוש התעופה הבינלאומית, לאחר הפסקה בת 20 יום, כך דיווחו היום כלי תקשורת מקומיים.

לפי סוכנות הידיעות Student News Network, דובר ארגון התעופה האזרחית של איראן, מהדי רמזאני, אישר כי טיסת פליי דובאי מאיחוד האמירויות נחתה שלשום, לאחר תיאומים ביטחוניים ודיפלומטיים נרחבים.

רמזאני אמר כי הנחיתה מסמנת "שלב חדש של יציבות" עבור מגזר התעופה של איראן, לאחר המתיחות האחרונה עם ישראל. הוא הוסיף כי מדובר בחזרה לשקט ולניהול מושכל של המרחב האווירי של המדינה.

הוא ציין כי טיסות בינלאומיות יחודשו בהדרגה ליעדים מסוימים בתיאום עם הרשויות, במטרה לענות על צורכי הציבור ולשקם את קשרי התעופה.

איראן וישראל הסכימו על הפסקת אש בחודש שעבר, לאחר עימות עקוב מדם שנמשך 12 ימים, שבמהלכו ישראל תקפה מאות מטרות תשתית צבאית ואתרים גרעיניים באיראן, ואיראן השיבה בשיגור טילים לעבר ישראל. הפסקת האש תווכה על ידי ארצות הברית, לאחר שזו הטילה פצצות חודרות בונקרים על שלושה מאתרי הגרעין המרכזיים של איראן.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום שישי, 14 באוגוסט 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.