JavaScript is required for our website accessibility to work properly. דיווח באיראן: "אין ראיות שהשריפה בבית הזיקוק הייתה חבלה מכוונת"; עובד נהרג | זמן ישראל

דיווח באיראן: "אין ראיות שהשריפה בבית הזיקוק הייתה חבלה מכוונת"; עובד נהרג

עשן מיתמר בשמי טהרן בעקבות תקיפה ישראלית, 17 ביוני 2025 (צילום: ATTA KENARE / AFP)
ATTA KENARE / AFP
עשן מיתמר בשמי טהרן בעקבות תקיפה ישראלית, 17 ביוני 2025

לפי הדיווחים באיראן, לא נמצאו אינדיקציות לכך שהשרפה שפרצה באחת היחידות בבית הזיקוק באבאדאן שבאיראן הייתה תוצאה של חבלה מכוונת. לפי הדיווח של סוכנות הידיעות של משרד הנפט האיראני, השריפה כובתה והפעילות במקום לא הושפעה.

מושל אבאדאן אמר לטלוויזיה הממלכתית כי אדם אחד נהרג ומספר עובדים נכוו, שלושה מהם במצב קשה. לדבריו, ייתכן שחלקים בלויים בבית הזיקוק הם שגרמו לתקלה.

"על פי בדיקות טכניות ראשוניות, הגורם לשריפה היה דליפה באחת המשאבות ביחידה 70, ולא נמצאו עד כה ראיות לחבלה מכוונת או התערבות אנושית", נמסר מסוכנות הידיעות האיראנית SHANA.

סוכנויות ידיעות מקומיות פרסמו סרטונים שבהם נראים להבות גדולות וענני עשן כהה עולים מאחד מחלקי המתקן – בית הזיקוק הוותיק ביותר באיראן.

אבאדאן שוכנת במחוז ח'וזסתאן שבדרום־מערב איראן, הנחשב כיום לאחד המקומות החמים בעולם, עם טמפרטורות המגיעות לכ־50 מעלות צלזיוס.

כמו מרבית מתקני עיבוד הנפט והגז של איראן, גם בית הזיקוק באבאדאן נדרש לשיפוץ ושדרוג מקיפים, לאחר עשרות שנים של סנקציות בינלאומיות.

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.