JavaScript is required for our website accessibility to work properly. גולדקנופף טוען שסילפו את דבריו על ה"כאב" של הציונות הדתית: "השיחה עסקה בחוק הגיוס בלבד" | זמן ישראל

גולדקנופף טוען שסילפו את דבריו על ה"כאב" של הציונות הדתית: "השיחה עסקה בחוק הגיוס בלבד"

שר השיכון יצחק גולדקנופף בכנסת. 17 בפברואר 2025 (צילום: חיים גולדברג/פלאש90)
חיים גולדברג/פלאש90
שר השיכון יצחק גולדקנופף בכנסת. 17 בפברואר 2025

שר הבינוי והשיכון לשעבר יצחק גולדקנופף טען כי דברים שאמר בריאיון לעיתון "מקור ראשון" על ה"כאב" של הציונות הדתית סולפו. לטענתו, השיחה עסקה בנושא חוק הגיוס בלבד. הוא אף האשים את העיתון ב"גרימת עוגמת נפש" למשפחות השכולות.

כזכור, הסערה פרצה לאחר שבתשובה לשאלה "בציונות הדתית גם לומדים וגם משרתים. אתה מבין את הכאב שלהם?", גולדקנופף השיב: "הכאב שלהם שיהיה אצלם, והכאב שלנו יהיה אצלנו. אל תביא לי את הכאב שלך ותעביר אותו אליי. בוא נחליט שכל אחד עם החבילה שלו. גם אנחנו תורמים הרבה. לכל מקום שאתה בא ונכנס אומרים לי 'תראה, יש פה אברך חסידי'. לך ל־8200 תראה".

כעת בסרטון שפרסם הוא טוען:

"עיתון מקור ראשון ביזה, ציער, סכסך, קיטב וגרם עוגמת נפש כלפי משפחות הנופלים. השיחה עוסקת בחוק הגיוס ולא בשום נושא אחר. ואז המראיין שואל 'בציונות הדתית גם לומדים וגם משרתים. אתה מבין את הכאב שלהם?' השבתי לו: הכאב שלהם שיהיה אצלם, והכאב שלנו יהיה אצלנו.

"ידע כל מרואיין שאין ערך לאמת. העיתון הזה ימכור הכול בשביל פרסום, כולל את משפחות השכול. אני מתנצל בפני משפחות השכול. הבנים שלכם הם הכי קדושים, הכאב שלכם הוא הכאב של כולנו. אני כואב ודואב על כל חלל. אני מוחל וסולח לכל מי שהגיב לפני שקרא את הריאיון כולו".

תגובות עכשיו הזמן לומר את דעתך

comments icon-01
0

ועכשיו אנו זקוקים לתמיכה שלך עזרו לנו להמשיך ליצור עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית

תמכו בנו
כל הזמן // יום ראשון, 28 ביוני 2026
מה שחשוב ומעניין עכשיו
התחברו לזמן ישראל

רוצים להגיב לכתבות? התחברו עכשיו

  • לכל תגובה עמוד בזמן ישראל שניתן לשתף ישירות ברשתות החברתיות ולשלוח באימייל
  • העמוד שלך בזמן ישראל יציג את כל התגובות שפרסמת באתר
  • קבלו את המהדורה היומית ישירות לתיבת האימייל שלכם
הערה: כאשר אתם מתחברים לזמן ישראל אתם מסכימים לתנאי השימוש
Register to continue
Or Continue with
Log in to continue
Sign in or Register
Or Continue with
שלחנו לך אימייל
לינק לקביעת סיסמה חדשה מחכה לך בתיבה
סגירה
בחזרה לכתבה

עיתונות איכותית מתקיימת בזכות קוראים שתומכים בה

תמכו בנו

עיתונות אמינה, מקצועית וליברלית היא יסוד הכרחי לחברה חופשית ובריאה.

ישראל מתמודדת עם מתקפה חסרת מעצורים על יסודות הדמוקרטיה ועל כל המוסדות הממלכתיים שלה. ובמקביל, התקשורת הישראלית מאבדת את עצמאותה ואת יכולתה לבקר את השלטון. זמן ישראל הוכיח שאפשר גם אחרת: שניתן ליצור עיתונות חופשית, אחראית, ביקורתית ונחושה, המגינה על שלטון החוק ועל זכות הציבור לדעת.

תמיכתכם תאפשר לנו להמשיך לפרסם תחקירים, ניתוחים וכתבות עומק הנשענים על עובדות, ועל עבודה עיתונאית מקצועית ויסודית.